Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Τα δίνει όλα για να ψηφιστούν τα μέτρα

Πλήρης συμφωνία Βενιζέλου - Σαμαρά για το αντιλαϊκό πακέτο

Την κατάθεση σε ένα πολυνομοσχέδιο - σκούπα των σαρωτικών δημοσιονομικών μέτρων και των αντιλαϊκών - αντεργατικών αναδιαρθρώσεων στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, μετά την τελική συμφωνία των Ε. Βενιζέλου και Α. Σαμαρά να ψηφιστούν τα μέτρα το αργότερο μέχρι τις 12 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη πρόταση κατατέθηκε από τον Ε. Βενιζέλο και έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μάλιστα, έλεγαν ότι οι δυο αρχηγοί δεσμεύτηκαν να μετατρέψουν την ψηφοφορία σε «ψήφο εμπιστοσύνης» για την κυβέρνηση, ζητώντας «κομματική πειθαρχία» από τους βουλευτές τους.

Ταυτόχρονα, ο Ε. Βενιζέλος ανέλαβε ρόλο «μεσολαβητή» για να διασφαλιστεί η υπερψήφιση των μέτρων και από τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Φ. Κουβέλη, ζητώντας ρητή δέσμευση της ΔΗΜΑΡ για την υπερψήφιση του συνολικού πακέτου.

«Η ΔΗΜΑΡ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για την ψήφιση των μέτρων σε ένα άρθρο αν υπάρξουν βελτιώσεις», σημείωναν χτες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και για να παρέχουν «διευκολύνσεις» στη ΔΗΜΑΡ, έλεγαν ότι «η προσπάθεια συνεχίζεται, παρότι ήδη έχουν επιτευχθεί σημαντικές βελτιώσεις στα εργασιακά».

Ο Ε. Βενιζέλος επικοινώνησε τηλεφωνικά και με τον προσκείμενο στο ΠΑΣΟΚ πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλο κι όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος, η μεταξύ τους συζήτηση για τις εργασιακές ανατροπές «έγινε σε καλό κλίμα»!

Σήμερα ο Ε. Βενιζέλος θα βρεθεί στην Ουάσιγκτον, όπου θα συναντηθεί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (ΙΙF) Τσ. Νταλάρα, που ήταν ο βασικός εκπρόσωπος των τραπεζιτών στο προηγούμενο «κούρεμα» των ελληνικών κρατικών ομολόγων. Επίσης, με τον αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του ΔΝΤ Ντ. Λίπτον, καθώς και την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Λάελ Μπράιναρντ.

Σύμφωνα με συνεργάτες του Ε. Βενιζέλου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα θέσει το θέμα της «βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους» και θα προτείνει νέα «αναδιάρθρωση», με διετή επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ