Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Την άλλη Τρίτη η ονομαστική ψηφοφορία

Την έγκριση της Βουλής στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας ζητάνε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Με τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής και επί των (τεσσάρων) άρθρων ολοκληρώνεται την ερχόμενη Τρίτη στη Βουλή η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο, εκτός από τον περιορισμό της συμμετοχής του Δημοσίου στις ΔΕΚΟ, προβλέπει ακόμα σειρά μέτρων, συμπληρωματικών στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Προσαρμογής, όπως η εξίσωση του φόρου για το πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης και η αύξηση των εισφορών του ΟΓΑ.

Το ΚΚΕ έχει καταγγείλει το νομοθέτημα, δηλώνοντας ότι καταψηφίζει επί της αρχής και επί των άρθρων. Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου έχουν ταχθεί τα 3 κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση, ενώ εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ υπάρχουν επιμέρους ενστάσεις που δεν αναιρούν την ουσία, αφού συμφωνούν απόλυτα στη στρατηγική εκποίησης της δημόσιας περιουσίας υπέρ των μονοπωλίων.

Χτες συνεδρίασε ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ και, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εξέφρασαν την πρόθεση να καταψηφίσουν το σκέλος που αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συμφωνούν με την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, αλλά ζητούν «πριν από κάθε αποκρατικοποίηση να υπάρχει ενημέρωση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής και η άποψή της να είναι δεσμευτική».

Για το θέμα αυτό, αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε χτες με τον Γ. Στουρνάρα, ο οποίος είχε καταθέσει νωρίτερα τροπολογία, ώστε η αρμόδια επιτροπή της Βουλής να ενημερώνεται πριν από κάθε ιδιωτικοποίηση, αλλά το ΤΑΙΠΕΔ να μη δεσμεύεται από τη θέση της Επιτροπής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ