Σάββατο 27 Οχτώβρη 2012 - Κυριακή 28 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κινητοποίηση την Τετάρτη ενάντια στη λεηλασία των σπουδαστών

Στη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης στις 12 το μεσημέρι

Με συσπείρωση στο σύλλογο, συντονισμό και αγωνιστικές πρωτοβουλίες καλεί ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής (ΣΥΣΔΙΕΚ) τους νέους στους χώρους της κατάρτισης να απαντήσουν στην κατάσταση που αντιμετωπίζουν στις σχολές, στη δουλειά, στη ζωή τους. Προκειμένου να δοθεί μια πρώτη απάντηση στο τσάκισμα των δικαιωμάτων των σπουδαστών, προχωρά σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης την Τετάρτη 31 Οκτώβρη, στις 12.00 (προσυγκέντρωση στο σταθμό του ΗΣΑΠ Αγ. Ελευθέριος).

«Δεν δεχόμαστε να πληρώνουμε για τα μνημόνια και τα χρέη τους, δεν θα γίνουμε εμείς θυσία για να πλουτίζουν περισσότερο αυτοί που ήδη πλουτίζουν τόσον καιρό από τον ιδρώτα των γονιών μας και το δικό μας», σημειώνει ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του. Με σύνθημα «Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη μας για τις σπουδές μας», καλεί τους σπουδαστές να διεκδικήσουν:

  • Κατάργηση των διδάκτρων στα δημόσια ΙΕΚ.
  • Ούτε σεντ για υλικά, εξοπλισμό, βιβλία, σημειώσεις.
  • Δωρεάν Μετακινήσεις για όλους τους σπουδαστές.

Δίδακτρα, αναλώσιμα και σημειώσεις συνεπάγονται δυσβάσταχτο κόστος για τους σπουδαστές και τις οικογένειές τους.

Απόλυση ή απουσίες

Στις περιοδείες που πραγματοποίησε τις προηγούμενες μέρες ο Σύλλογος σε Δημόσια ΙΕΚ, πολλοί σπουδαστές ανέφεραν πως οι δυσκολίες να ανταποκριθούν στα έξοδα συνεχώς μεγαλώνουν. Το γεγονός ότι είναι υποχρεωμένοι να προκαταβάλουν τα δίδακτρα για την εγγραφή τους σε κάθε εξάμηνο, κάνει αμφίβολη ακόμα και τη δυνατότητά τους να συνεχίσουν να παρακολουθούν τη σχολή.

Εντονο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σπουδαστές, καθώς πρέπει είτε να αφήσουν τη δουλειά τους, με την οποία καλύπτουν και τα έξοδα της σχολής, είτε να διακινδυνεύσουν να «κοπούν» από απουσίες αφού δεν προλαβαίνουν την πρώτη ώρα των μαθημάτων.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org