Σάββατο 27 Οχτώβρη 2012 - Κυριακή 28 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΟΠ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Καταγγέλλει απόλυση πρωτοπόρας εργαζόμενης

Ο φόβος των εργοδοτών είναι οι εργαζόμενοι που σηκώνουν κεφάλι, που μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση της πάλης μέσα στο χώρο δουλειάς, μαζί με το ταξικό κίνημα. Και το αποδεικνύουν. Την Πέμπτη ο «Συνεταιρισμός Οδοντιάτρων Θεσσαλονίκης» απέλυσε την Στέλλα Καινουριάκη, στέλεχος της ΚΝΕ και μέλος της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, μια βδομάδα μετά τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων της εταιρείας στην απεργιακή κινητοποίηση της 18ης Οκτώβρη, με το ΠΑΜΕ. Η Στέλλα Καινουριάκη πρωτοστάτησε στην ενημέρωση και στην οργάνωση των συναδέλφων της και αυτό ήταν που ενόχλησε την εργοδοσία.

Η απόλυσή της είναι εκδικητική και έχει στόχο την κατατρομοκράτηση των εργαζομένων.

Η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ καταγγέλλει την εργοδοτική τρομοκρατία του «Συνεταιρισμού Οδοντιάτρων Θεσσαλονίκης». Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Η επίθεση της εταιρείας στόχο έχει να τσακίσει κάθε φωνή που υψώνεται, κάθε φωνή που αντιστέκεται. Στόχο έχουν να ξεριζώσουν κάθε πρωτοπόρο εργάτη, με πρώτους τα μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες που δίνουν καθημερινά τη μάχη για την οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς, για να υψωθεί τείχος και να μπλοκαριστούν τα μέτρα που οδηγούν στην εξαθλίωση την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Με αυτές τις απολύσεις θέλουν να περάσουν μήνυμα υποταγής και τρομοκρατίας στους εργαζόμενους. Νομίζουν ότι έτσι θα μας τρομοκρατήσουν. Τους δηλώνουμε καθαρά πως δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από τη διεκδίκηση της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών μας, από την υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης. Θα 'μαστε πάντα μπροστά, κάτω και από τις πιο δύσκολες συνθήκες.

Η ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ καλεί τους συναδέλφους της Στέλλας Καινουριάκη στο "Συνεταιρισμό Οδοντιάτρων Θεσσαλονίκης" να σταθούν αλληλέγγυοι και να μην επιτρέψουν καμία απόλυση, κανενός συναδέλφου τους. Να απαιτήσουν και να επιβάλουν με την πάλη τους την άμεση ανάκληση της απόλυσης. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org