Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Δράσεις ενάντια στις αντιλαϊκές επιλογές

Τα οικονομικά της Περιφέρειας και των Δήμων καθώς και οι εξελίξεις σχετικά με το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Ευκαρπία, ήταν τα βασικά θέματα συνέντευξης Τύπου που έδωσαν χθες οι κομμουνιστές εκλεγμένοι Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τους Δήμους της Θεσσαλονίκης. Κεντρικοί εισηγητές ήταν ο Γ. Ζιώγας, Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, ο Σ. Ζαριανόπουλος, δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης και ο Χ. Βέλλης, δημοτικός σύμβουλος Νεάπολης - Συκεών.

Οι σύμβουλοι παρουσίασαν επείγοντα μέτρα που προτείνουν για την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών σε σύγκρουση με την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ και τόνισαν ότι μαζί με το ταξικό κίνημα (ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ) θα αναλάβουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες ενάντια και στην αντιλαϊκή πολιτική της Τοπικής Διοίκησης. Αναφέρθηκαν στη δραματική περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης στους Δήμους. Ενδεικτικός της κατάστασης είναι ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Οπως είπε ο Γ. Ζιώγας, «τα λεγόμενα κονδύλια κοινωνικού προσανατολισμού είναι μειωμένα κατά 50%». Και κατήγγειλαν τους δημάρχους και τον Περιφερειάρχη, ως συνυπεύθυνους στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Σημείωσαν ότι προτάσεις όπως αυτές του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, για μειώσεις δημοτικών τελών κατά 10%, ή του Δημάρχου Καλαμαριάς για πάγωμα, δεν ανατρέπουν την αντιλαϊκή φορομπηχτική πολιτική τους. Αυτό που χρειάζεται άμεσα για το 2013, είπαν, είναι μείωση των δημοτικών τελών 50%, με προοπτική κατάργησής τους, και απαλλαγή από όλα τα δημοτικά τέλη για τις οικογένειες των μακροχρόνια ανέργων.

Οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ απαίτησαν να μην κατασκευαστεί το έργο εκεί που έχει χωροθετηθεί ο ΣΜΑ της Ευκαρπίας, καθώς η περιοχή είναι ήδη περιβαλλοντικά επιβαρυμένη, να σταματήσουν οι εργασίες κατασκευής του, να σταματήσουν οι διώξεις των κατοίκων και η παρουσία των ΜΑΤ, να μην προχωρήσει η καύση απορριμμάτων στο εργοστάσιο του ΤΙΤΑΝ, στο ΧΥΤΑ της Μαυροράχης και οπουδήποτε αλλού σχεδιάζεται.

Και κάλεσαν το λαό να παλέψει για διαχείριση των αποβλήτων με Εθνικό (Κεντρικό) Σχεδιασμό με χρηματοδότηση μέσω των κεντρικών δημόσιων πόρων. Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων. Για προώθηση της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή, με ορθολογική μεταφορά μέσω σταθμών μεταφόρτωσης, την πλήρη αποκατάσταση των ανεξέλεγκτων χωματερών και τη δίκαιη και τεκμηριωμένη χωροθέτηση των σχετικών υποδομών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ