Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΣΑΠ
«Επικίνδυνη η απόφαση της Football League»

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) - με αρκετή καθυστέρηση - εξέδωσε ανακοίνωση για την απάνθρωπη και επικίνδυνη (για υγεία ακόμα και ζωή) απόφαση της Football League να αγωνίζονται οι παίχτες Κυριακή, Τετάρτη, Κυριακή ζητώντας επαναπροσδιορισμό του πλαίσιου διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

«Στα όρια της εξάντλησης και της εξουθένωσης, με προφανείς αρνητικές συνέπειες για την αγωνιστική κατάστασή τους, αλλά, πρωτίστως για τη σωματική ακεραιότητά τους, θα βρεθούν οι ποδοσφαιριστές των ομάδων της Football League, που δοκιμάζονται, ήδη, σκληρά από το ασφυκτικό πρόγραμμα αγώνων του πρωταθλήματος στο οποίο παίζουν» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Οπως τονίζει μεταξύ άλλων ο σύνδεσμος των Ποδοσφαιριστών: «Ο ποδοσφαιριστής πρέπει, πάντα, να αντιμετωπίζεται ως αθλητής κι όχι ως ένα ον, για το οποίο δεν υπάρχει ενδιαφέρον σε ό,τι σχετίζεται με τη σωματική κατάστασή του ενώ, προφανώς, δεν πρέπει να θεωρείται ότι είναι ρομπότ. Οι διαδοχικές και διαρκείς μετακινήσεις, συνήθως με πούλμαν ακόμα και για μεγάλες αποστάσεις, τα αυθημερόν ταξίδια, "σκοτώνουν" τον ποδοσφαιριστή, φυσικά και το θέαμα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ