Παρασκευή 16 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αεροϋγειονομείο ... «εκστρατείας» στα Σπάτα!

Με ένα πρόχειρο Αεροϋγειονομείο προσπαθεί η κυβέρνηση την τελευταία στιγμή να καλύψει τον έλεγχο των αποβλήτων, των τροφών, των ποτών, του νερού και τον υγειονομικό έλεγχο αεροπλάνων, που προέρχονται από χώρες με λοιμώδη νοσήματα, στο Αεροδρόμιο Σπάτων!

Την αποκάλυψη αυτή έκανε χτες, με ανακοίνωσή του, ο βουλευτής της ΝΔ Ν. Κακλαμάνης, επικαλούμενος σχετικό έγγραφο (υπ' αριθμόν 263/1-3-2001) του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας προς τον ομόλογό του, του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Οπως επισημαίνει, η Υπηρεσία Αεροϋγειονομείου του Ελληνικού υπάγεται στη Νομαρχία Αθηνών (στελεχώνεται από έναν βοηθό μικροβιολόγου και 4-5 διοικητικά στελέχη της Νομαρχίας Αθηνών), ενώ η αντίστοιχη του νέου Αεροδρομίου υπάγεται σε άλλη Νομαρχία, αυτή της Ανατολικής Αττικής. Αυτήν την απλή διαπίστωση την «ανακάλυψαν» μόλις τώρα, με αποτέλεσμα να προσπαθεί το ΥΠΕΧΩΔΕ να καλύψει το κενό με απόσπαση των υπαλλήλων του Αεροδρομίου Ελληνικού σε αυτό των Σπάτων, υποχρεώνοντας τους υπαλλήλους να δεχτούν αυτήν την απόφαση.

Το ερώτημα είναι κατά πόσον η σύνθεση και του νέου Αεροϋγειονομείου είναι σύμφωνη με τις διεθνείς προδιαγραφές, από τη στιγμή που στα πέντε μέλη που την αποτελούν μόνον ένας είναι επόπτης Δημόσιας Υγείας...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ