Παρασκευή 16 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Απεμπλοκή ΤΩΡΑ!

«

Πιστεύουμε ότι ο διεθνής παράγων, όπως στο παρελθόν έτσι και τώρα, θα είναι παρών στην περιοχή και, μάλιστα, με αποτελεσματικό τρόπο... Και βεβαίως, η KFOR θα πρέπει να έχει την αρμοδιότητα, την ευθύνη, αλλά και τα μέσα, προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτά τα γεγονότα»!

Αυτή είναι η χτεσινή τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου για τα δραματικά γεγονότα που εκτυλίσσονται στα Βαλκάνια. Η περιοχή ζει τα προεόρτια του ολέθρου, τα Βαλκάνια βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα «δεύτερο γύρο» στο λουτρό του αίματος που έχουν προκαλέσει οι ιμπεριαλιστές, αλλά η κυβέρνηση επιδίδεται σε σπονδές προς τον ευρωατλαντισμό! Η κυβέρνηση, βρισκόμενη στη συνήθη στάση «προσοχής» απέναντι στο ΝΑΤΟ και στις δυνάμεις κατοχής του, διαβεβαιώνει ότι τις θέλει ακόμη περισσότερο «παρούσες» στα Βαλκάνια! Πρόκειται για τις δυνάμεις, που υποτίθεται ότι ήρθαν στην περιοχή για να τη σώσουν και αυτό που πράττουν είναι να ανοίγουν το ένα μέτωπο μετά το άλλο!

Τα Βαλκάνια απειλούνται να «βαλτώσουν» βαθύτερα σε ένα ακόμα πιο γενικευμένο κλίμα ρευστότητας, βίας και αιματοχυσίας. Ολα δείχνουν ότι τα δέκα χρόνια του πολέμου, από τη στιγμή που η ΕΕ άνοιξε τους «ασκούς του Αιόλου», με την απόφαση διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας, το Δεκέμβρη του '91, ήταν η αρχή. Τώρα το αγωνιώδες ερώτημα είναι «τι άλλο μάς περιμένει;».

Ηδη, η ΠΓΔ της Μακεδονίας βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Οι δυνάμεις που εξέθρεψε το ΝΑΤΟ και η CIA, οι μεταλλαγμένοι UCΚάδες, αποτελούν την εμπροσθοφυλακή όλων εκείνων που ανάβουν φωτιές, για να μπορούν κατόπιν να υποκρίνονται τους «πυροσβέστες». Ετσι διευρύνεται ακόμα περισσότερο ο επεμβατικός ρόλος τους στην περιοχή, μια περιοχή που η ΝΑΤΟποίησή της και η πλήρης μετατροπή των κρατών σε προτεκτοράτα επεκτείνεται.

Το ζητούμενο για τον τόπο μας και το λαό μας είναι πώς θα προστατευτεί, αλλά και πώς θα συμβάλει στην αντιμετώπιση της κατάστασης, που μοιάζει με θρίλερ διαρκείας.

Η μια απάντηση στο παραπάνω ερώτημα έρχεται από την κυβέρνηση και τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, που υπερασπίζονται τα συμφέροντα της ολιγαρχίας. Η θέση τους είναι «ναι» στα παιχνίδια του ιμπεριαλισμού στην περιοχή, «ναι» στη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτά, ώστε να αναβαθμιστεί ο ρόλος του ελληνικού κρατικομονοπωλιακού καπιταλισμού στο πλιάτσικο. Αν τώρα τα παραπάνω ισοδυναμούν ακόμα και με αλλαγές συνόρων στην περιοχή, τότε «ναι» και στην αλλαγή συνόρων! Μόνο που ο κ. Παπανδρέου θέλει αυτές οι αλλαγές να γίνουν ...«βελούδινα» (!)

Η άλλη απάντηση λαμβάνει υπόψη της ότι ο ιμπεριαλισμός και το αιμοδιψές της φύσης του δεν έχουν τίποτα το «βελούδινο». Θεωρεί ότι: α) Η υπεράσπιση των συνόρων της περιοχής προϋποθέτει την αποβολή από τα Βαλκάνια των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, που «παίζουν» με τα σύνορα, ανάλογα με τις γεωστρατηγικές τους επιδιώξεις. β) Οι λαοί των Βαλκανίων πρέπει μόνοι τους να βάλουν τέρμα στους εθνικισμούς, όπου εκδηλώνονται. γ) Τα βαλκανικά κράτη έχουν υποχρέωση να προστατέψουν τα σύνορά τους τα ίδια. Κανένας Βούλγαρος φαντάρος στα Σκόπια, κανένας Αλβανός στο Κοσσυφοπέδιο, κανένας Ελληνας έξω από τα ελληνικά σύνορα!

Αυτό το τελευταίο πρέπει να το διατρανώσουμε με όλη μας τη δύναμη: Τα παιδιά του ελληνικού λαού, που βρίσκονται στο Κοσσυφοπέδιο και στη Βοσνία, πρέπει να γυρίσουν άμεσα πίσω. Καμιά στρατιωτική εμπλοκή της χώρας και στην ΠΓΔΜ, όπως εισηγείται εμμέσως ο ΣΥΝ! Η στρατιωτική εμπλοκή της χώρας στη βαλκανική κρίση ανοίγει την κερκόπορτα για τη μέγιστη και την πλέον οδυνηρή μορφή εμπλοκής που μπορεί να υπάρξει!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ