Σάββατο 20 Οχτώβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΕ ΟΕΚ - ΟΕΕ
«Μαζεύτηκε» η κυβέρνηση μετά τις αντιδράσεις

«Μαζεύτηκε» η κυβέρνηση, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απαλλαγή των εργοδοτών από τις εισφορές υπέρ των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ), πριν καν ψηφιστεί στη Βουλή η σχετική τροπολογία. Με προχτεσινό δελτίο Τύπου του ΙΚΑ, ανακοινώνεται ότι αποσύρθηκε από το κοινοβούλιο η εν λόγω τροπολογία και ως εκ τούτου «οι εισφορές ασφαλισμένου και εργοδότη υπέρ των ως άνω Οργανισμών θα καταβληθούν σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, δηλαδή εις ολόκληρον».

Η παραπάνω εξέλιξη ήρθε μετά από την αποφασιστική αντίδραση συνδικάτων και φορέων ενάντια στην πραξικοπηματική απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην εφαρμογή της σχετικής τροπολογίας, πριν καν ψηφιστεί από τη Βουλή. Παρέμβαση σε αυτήν την κατεύθυνση είχε κάνει τόσο η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, όσο και τα Συνδικάτα και οι Λαϊκές Επιτροπές και Επιτροπές Αγώνα, σε πρόσφατη κινητοποίησή τους για άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων. Το θέμα είχε αναδείξει και ο «Ρ» και μέσα από το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας το Σάββατο 13 Οκτώβρη, καταγγέλλοντας: «Πραξικοπηματική κατάργηση εργοδοτικών εισφορών στους Οργανισμούς Εργατικής Κατοικίας - Εργατικής Εστίας».

Ασφαλώς, η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη μείωση του λεγόμενου «μη μισθολογικού κόστους», (όπως απαιτεί η υπεράσπιση των μονοπωλιακών συμφερόντων) όχι μόνο δεν έχει αρθεί, αλλά αποτελεί βασική της προτεραιότητα. Γι' αυτό και θα επανέλθει στην κατάλληλη - για την κυβέρνηση - στιγμή. Με αυτήν την έννοια, οι εργαζόμενοι καλούνται να είναι σε ετοιμότητα για την αποκάλυψη, την αποτροπή και την απόκρουση των δηλωμένων κυβερνητικών σχεδίων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ