Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012 ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
«Φουσκωμένα» ποτάμια οι διαδηλώσεις

ΛΑΡΙΣΑ
ΛΑΡΙΣΑ
«Βούλιαξαν» από κόσμο του αγώνα, χτες, οι πλατείες των θεσσαλικών πόλεων. Και οι δρόμοι, «φουσκωμένα ποτάμια» διαδηλωτών.

Με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ βγήκαν στους δρόμους εργατοϋπάλληλοι, που τους πετσοκόβουν το μεροκάματο και το μισθό και τους αφήνουν απλήρωτους. Ανεργοι, που τους στέρησαν το δικαίωμα στην εργασία κι αδυνατούν να θρέψουν τα παιδιά τους. Απόμαχοι της δουλειάς, που τους κλέβουν από την πενιχρή σύνταξη και δεν μπορούν να επιβιώσουν. Αγρότες, που τους παίρνουν τζάμπα τη σοδειά και τους οδηγούν στο ξεκλήρισμα και στην πείνα. Επαγγελματίες, βιοτέχνες κι έμποροι, που τους φορολογούν αλύπητα και τους σπρώχνουν στη χρεοκοπία και στο λουκέτο. Νέοι των σπουδών, που τους σβήνουν το όραμα για ζωή με δουλειά και αξιοπρέπεια και τους ωθούν στο περιθώριο της κοινωνίας. Γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, που τους φορτώνουν με φτώχεια κι άγχος αφόρητο και κάνουν τη ζωή τους οδυνηρή και άχαρη.

Στο Βόλο, στο 100% έφτασε η συμμετοχή σε ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ, ΒΕΜΕΚΕΠ, VPI, ΣΗΛΜΑΝ, ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΒΙΣ και σε όλες, σχεδόν, τις βιοτεχνίες, στο 80% στις ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΕΣ και στη SERVICE STEEL, στο 60% στον ΚΙΟΛΕΪΔΗ, στο 50% σε ΣΗΡΜΑ και ΜΕΤΚΑ. Υψηλό το ποσοστό της συμμετοχής και στις τράπεζες (70% σε Εθνική και Εμπορική), στο 90% στους ΟΤΑ και στο 50% στο ΙΚΑ.

ΒΟΛΟΣ
ΒΟΛΟΣ
Στη Λάρισα, 100% σε ΙΝΤΡΑΚΑΤ και ΣΤΑΦ, 90% στην ΜΠΕΤΙΝΑ, 85% στους δήμους.

Στη Λάρισα, ιδιαίτερα αισθητή ήταν η παρουσία των απολυμένων στα BODYLINE, των απλήρωτων στις ιδιωτικές κλινικές («Ντίνας», «Θωμάς»), της Σωματειακής Επιτροπής στα «Σούπερ Μάρκετ Λάρισα» κ.ά. Δυναμισμός χαρακτήρισε τη συμμετοχή των μαθητών και σπουδαστών - φοιτητών, που δεν έπαψαν ούτε μια στιγμή να φωνάζουν συνθήματα. Με τα δικά τους πανό διαδήλωσαν οι Λαϊκές Επιτροπές, αλλά και πάρα πολλοί που συντάχθηκαν κάτω από το πανό της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας, που ετοιμάζεται για το πανθεσσαλικό συλλαλητήριο κατά της ιμπεριαλιστικής επέμβασης σε Συρία - Ιράν, στις 24 Οκτώβρη, στο ΑΤΑ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την καταβολή δεδουλευμένων απαιτούν οι εργαζόμενοι(6/12/2012)
Σκληρή μάχη με επιτυχία(6/5/2010)
Στοιχεία της ΓΣΕΕ για την απεργία(10/4/1998)
Υψηλή συμμετοχή παντού(24/10/1997)
Να στηθούν εστίες αντίστασης(25/1/1997)
Επιτυχία στη Θεσσαλία(23/2/1996)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org