Σάββατο 13 Οχτώβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Παρέμβαση Λιγκατσόφ

Ανοιχτή επιστολή προς το προσεχές Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), που θα γίνει το Φλεβάρη του 2013, απέστειλε ο 92χρονος Γιεγκόρ Λιγκατσόφ, πρώην μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚ της Σοβιετικής Ενωσης και σήμερα μέλος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ). Την επιστολή συνυπογράφουν και μια σειρά άλλα ιδρυτικά στελέχη του ΚΚΡΟ, το οποίο συμπληρώνει το Φλεβάρη του 2013 τα 20 χρόνια δράσης. Οπως αναφέρεται στην επιστολή: «Η πολιτική γραμμή της ηγεσίας του ΚΚΡΟ είναι ασυνεπής και αναποφάσιστη, έχει για την κοινωνία απολέσει τις κομμουνιστικές αρχές, κάτι που έχει οδηγήσει στον οπορτουνισμό και στο συμβιβασμό με την πολιτική του αστικού καθεστώτος στη χώρα».

Η ομάδα των πρώην στελεχών του ΚΚΡΟ προτίθεται να οργανώσει στις 8 Δεκέμβρη ένα Φόρουμ, στο οποίο θα λάβουν μέρος στελέχη που συμμετείχαν στο ιδρυτικό συνέδριο του ΚΚΡΟ, για «να αξιολογηθεί η πολιτική της σημερινής ηγεσίας του ΚΚΡΟ».

Από τη μεριά του το ΚΚΡΟ χαρακτήρισε «νεοτροτσκιστές» αυτούς που του ασκούν κριτική, κατηγορώντας τους πως δεν βλέπουν τον ηγετικό ρόλο του ρωσικού λαού στο κίνημα διαμαρτυρίας, το οποίο, σύμφωνα με τις επίσημες επεξεργασίες του ΚΚΡΟ, «πρέπει να συνδέσει τον ταξικό με τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα».


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ