Σάββατο 13 Οχτώβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ιμπεριαλιστική υποκρισία...

Γρηγοριάδης Κώστας

Ε, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ βομβαρδισμό στη Γιουγκοσλαβία, εμφυλίους πολέμους στη χώρα, δυο επεμβάσεις στο Ιράκ, μία επέμβαση στο Αφγανιστάν κι άλλη μία στη Λιβύη, την υπόθαλψη εμφυλίων στην Αφρική, τη στήριξη της ισραηλινής θηριωδίας στην Παλαιστίνη και την προετοιμασία μιας επέμβασης στη Συρία, τι άλλο θα μπορούσε να γίνει;

Ετσι, λοιπόν, πληροφορούμαστε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση βραβεύεται με το ...Νόμπελ Ειρήνης. Κι αυτό διότι με τη δράση της συνέβαλε «στην προώθηση της ειρήνης και της συμφιλίωσης, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Οχι πως είχαμε σε καμία υπόληψη το συγκεκριμένο θεσμό (που άλλωστε έχει ...βραβεύσει και τις ΗΠΑ για τη φιλειρηνική δράση τους), απλά αναρωτιέται κανείς σε ποιο βαθμό μπορεί να φτάσει η υποκρισία και η κοροϊδία.

Δεν αμφιβάλλουμε ότι μετά τις εξελίξεις στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, είναι πιθανό στην ΕΕ να πάει και το ...Νόμπελ Οικονομίας. Θα τα σαρώσει όλα τα βραβεία φέτος!!!

ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ, όπως μας ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, ο φορολογικός μηχανισμός της χώρας. Καταργούνται 127 εφορίες και μπαίνει τέλος στο χάος. Θα έχουμε ένα μικρό, σύγχρονο και ευέλικτο φορολογικό μηχανισμό.

Ετσι και λιγότεροι υπάλληλοι θα πληρώνονται και νέες πρακτικές θα ακολουθούνται και περισσότεροι έλεγχοι θα γίνονται και η τεχνολογία θα αξιοποιηθεί στο μέγιστο. Οι εφορίες μας θα γίνουν ...πρότυπο λειτουργίας.

Μπορεί να γίνει κι έτσι (αν και πολύ αμφιβάλλουμε). Ομως η ουσία του πράγματος δεν αλλάζει. Είτε με 500 ΔΟΥ σε αυτή τη χώρα είτε με 50 ΔΟΥ, τα φορολογικά έσοδα θα τα πληρώνει πάλι ο εργαζόμενος, ο συνταξιούχος, ο αγρότης και ο άνεργος. Το κεφάλαιο θα συνεχίσει νόμιμα να μην πληρώνει φράγκο.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ