Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
7ο ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΙΚΑ
Η καρδιολογική κλειστή και δυο νεφροπαθείς με έμφραγμα!

Εργαζόμενοι και κάτοικοι της περιοχής έκαναν χτες μαζική και μαχητική κινητοποίηση

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Δεν πρόλαβε να αρχίσει το ξήλωμα της καρδιολογικής κλινικής του 7ου Θεραπευτηρίου του ΙΚΑ στα Πατήσια και δύο νεφροπαθείς, που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, έπαθαν χθες και προχθές έμφραγμα και χρειάστηκαν καρδιολόγο. Στο νοσοκομείο, από τους 8 γιατρούς και 10 νοσηλευτές της Κλινικής, απέμεινε ένας καρδιολόγος μόνο το πρωί και το απόγευμα θα πηγαίνουν ειδικευόμενοι από το «Αγία Ολγα», με το οποίο έχει συγχωνευτεί το 7ο Θεραπευτήριο. Ετσι, για το προχθεσινό περιστατικό κλήθηκε καρδιολόγος που έχει πάρει ήδη φύλλο πορείας για το Ογκολογικό Νοσοκομείο «Οι Αγιοι Ανάργυροι».

Και τα παραπάνω περιστατικά φανερώνουν την ανάγκη να μην κλείσει το 7ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ. Ενάντια στο κλείσιμο του νοσοκομείου, αλλά και για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους διαδήλωσαν χθες οι εργαζόμενοι του 7ου Θεραπευτηρίου, έχοντας στο πλευρό τους το σωματείο του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων, τη Λαϊκή Επιτροπή Πατησίων - Κυψέλης, δυνάμεις του ΠΑΜΕ, του κινήματος «Δεν πληρώνω» και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενώ από το νοσοκομείο κατέβηκαν ασθενείς κι οι συγγενείς τους. Οπως σημειώνει στο «Ρ» η Γωγώ Μπ., που η μητέρα της είναι μια από τους 55 νεφροπαθείς του 7ου Θεραπευτηρίου, «παλιότερα το νοσοκομείο είχε όλες τις ειδικότητες και νοσηλεύονταν και όσοι νεφροπαθείς αιμοκαθαιρόμενοι παρουσίαζαν κάποιο πρόβλημα. Τώρα για καρδιολόγο και νευρολόγο μεταφέρω τη μητέρα μου στο "Αγία Ολγα", που κάνει 3 φορές τη βδομάδα αιμοκάθαρση...». «Ολοι οι εργαζόμενοι είμαστε στον αέρα, αφού δεν υπάρχουν οργανογράμματα. Μπορεί να θεωρηθεί ότι περισσεύουμε αν πάμε σε άλλο νοσοκομείο. Γι' αυτό πρέπει να παλέψουμε να μην κλείσει, αλλά και σε κάθε νοσοκομείο να μην καταργούνται κλινικές, τμήματα, κρεβάτια», προσθέτουν δυο νοσηλεύτριες του 7ου.

Με συνθήματα και μοιράζοντας ανακοινώσεις οι διαδηλωτές ενημέρωναν περαστικούς και κατοίκους για το κλείσιμο του νοσοκομείου, ενώ στη συγκέντρωση μίλησε η Ρούλα Σακκά, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων 7ου Θεραπευτηρίου και ο Χαράλαμπος Φαράντος, μέλος του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων ΓΝ Πατησίων. Στη συνέχεια έγινε πορεία στους γύρω δρόμους με συνθήματα όπως: «Το κέρδος σκοτώνει την Υγεία, έξω οι εταιρείες απ' τα νοσοκομεία» και «Δώστε λεφτά για Πρόνοια - Υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ