Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
Παζάρια με εχέγγυο τη σφαγή του λαού

Τρέχουν να προλάβουν τη νομοθέτηση των 89 «προαπαιτούμενων» ανατροπών για τη δόση

Οι χειρισμοί ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ αναμένεται να συζητηθούν στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, πιθανότατα την ερχόμενη Δευτέρα ή την Τρίτη. Μέχρι τότε, το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει να υπάρξει συμφωνία με την τρόικα και να έχει κλείσει το πακέτο των 13,5 δισ., ενώ θεωρεί δεδομένη τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ στη λήψη των αναγκαίων για τη σωτηρία της πλουτοκρατίας μέτρων.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση πασχίζει για να «κλείσουν» όσο γίνεται περισσότερες από τη δέσμη των 89 αντιδραστικών ανατροπών που εκκρεμούν και έχουν τεθεί ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Συνεργάτες του πρωθυπουργού εκτιμούν ότι μέχρι τη σύνοδο κορυφής θα έχει προωθηθεί το μεγαλύτερο μέρος των διαρθρωτικών. Για το σκοπό αυτό θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη Δευτέρα νομοσχέδιο - σκούπα του υπουργείου Οικονομικών, που θα περιλαμβάνει όλες τις εκκρεμότητες του υπουργείου, ενώ επιταχύνεται και η έκδοση τεσσάρων Προεδρικών Διαταγμάτων για τον ίδιο σκοπό.

Στο μεταξύ, θέμα προέκυψε χθες με τον υπουργό Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλη, ο οποίο φέρεται να είπε σε σύναξη στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά ότι μέλος του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας πρότεινε την εκκένωση όλων των ελληνικών νησιών με πληθυσμό κάτω των 150 κατοίκων, προκειμένου να μην απαιτείται χρηματοδότηση των άγονων γραμμών από την κυβέρνηση και να μπορεί να απελευθερωθούν γραμμές και ναύλοι(!)

Από το Μαξίμου έλεγαν ότι «δεν υπάρχει θέμα Μουσουρούλη», αλλά ξεκάθαρη απόρριψη της πρότασης της τρόικας δεν υπήρξε. Το υπουργείο Οικονομικών έσπευσε να διαψεύσει τις πληροφορίες, σημειώνοντας ότι «ουδέποτε τέθηκε θέμα, από την τρόικα, εγκατάλειψης νησιών της ελληνικής επικράτειας».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org