Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ
Κινητοποιήσεις δασκάλων, αγροτών και εργατών

ΑΣΟΥΝΣΙΟΝ.--

Μέρα κινητοποιήσεων η χθεσινή για δασκάλους, αγρότες και ακτήμονες και ιθαγενείς ενάντια στην πολιτική του καθεστώτος του προέδρου Φεντερίκο Φράνκο, της κυβέρνησης που προέκυψε από το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα εναντίον του προέδρου Φερνάντο Λούγκο.

Η απεργιακή κινητοποίηση των δασκάλων και οι διαδηλώσεις χθες από το πρωί ενάντια στις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις όσον αφορά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και απαιτώντας αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο φετινό προϋπολογισμό που βρίσκεται υπό εξέταση στη Βουλή, οργανώθηκαν από 14 συνδικάτα των εκπαιδευτικών.

Παράλληλα στην Ασουνσιόν έφτασαν χθες αγρότες και ακτήμονες μετά από πορεία ημερών από την επαρχία Νιακουντάι απαιτώντας την αναδιανομή της γης ενώ ήδη ορισμένα από τα στελέχη των καρπέρος έχουν ήδη ξεκινήσει απεργία πείνας. Σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης μαζί με τους ακτήμονες διαδήλωσαν και αγροτικές ενώσεις αλλά και εργάτες μετά την απόφαση της Εθνικής Ενωσης Εργατών. Ας σημειωθεί ότι πρόκειται για διαδηλώσεις που αψηφούν με δυναμικό τρόπο το νέο νόμο του καθεστώτος Φράνκο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων τις καθημερινές και την παραχώρηση άδειας για την πραγματοποίησή τους μόνο τις Κυριακές και τις αργίες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ