Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Εισαγγελική παρέμβαση για την απόφαση της Συγκλήτου!

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση, για την απόφαση της Συγκλήτου να προχωρήσει σε διήμερη αναστολή (χθες και σήμερα) λειτουργίας του ιδρύματος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποχρηματοδότησή του! Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη εξέλιξη απέναντι σε μια συμβολική κινητοποίηση αποφασισμένη από το ανώτερο ακαδημαϊκό όργανο του ιδρύματος και ανεξάρτητα με το αν συμφωνεί ή όχι κανείς με το πλαίσιο της απόφασης της Συγκλήτου απέναντι στο υπαρκτό και μεγάλο πρόβλημα της υποχρηματοδότησης. Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση, όπως φαίνεται, στάθηκε η απόφαση του ΔΣ του τμήματος Νομικής η οποία διαφώνησε με τη διήμερη αναστολή καθώς όπως ισχυρίζεται η απόφαση της Συγκλήτου «στερείται προδήλως νομικού ερείσματος». Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα διερευνηθεί αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Πρόκειται για μια εξέλιξη ενδεικτική και για το πνεύμα και τη λειτουργία που φέρνει στα ιδρύματα ο αντιδραστικότατος νέος νόμος - πλαίσιο...

Εν μέσω αυτών των εξελίξεων, πανεπιστημιακοί του ΑΠΘ χθες έκαναν συγκέντρωση και μέλη της Συγκλήτου επισκέφθηκαν τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης και του επέδωσαν τα αιτήματα του πανεπιστημίου για έκτακτη χρηματοδότηση κλπ., όπως αυτά διαμορφώθηκαν στην τελευταία συνεδρίασή της.

Συνεχίζουν οι εργολαβικοί

Στο μεταξύ, πορεία διαμαρτυρίας σήμερα στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιήσουν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι του ΑΠΘ, μαζί με τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους φοιτητές του πανεπιστημίου που συμπαραστέκονται στον αγώνα τους για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, με απευθείας πρόσληψή τους από το ΑΠΘ. Λίγο αργότερα, στις 12 το μεσημέρι, αντιπροσωπεία των εργαζομένων στις εργολαβίες του ΑΠΘ θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, στην Αθήνα. Χθες οι εργολαβικοί εργαζόμενοι, μέσα από μαζική γενική συνέλευση, αποφάσισαν συνέχιση των κινητοποιήσεών τους με δύο νέες 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες καθώς και συνέχιση της κατάληψης του κτιρίου Διοίκησης του ΑΠΘ. Παράλληλα εξακολουθούν καθημερινά να προχωρούν και σε ημερήσιες καταλήψεις σχολών.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org