Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ - ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ
Απαίτησαν δωρεάν σίτιση

Στιγμιότυπο από τις χτεσινές κινητοποιήσεις
Στιγμιότυπο από τις χτεσινές κινητοποιήσεις
Με μαζικές κινητοποιήσεις στα εστιατόρια του ΤΕΙ του Πανεπιστημίου και του Πολυτεχνείου Κρήτης απάντησαν χτες το μεσημέρι φοιτητές και σπουδαστές ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών για δωρεάν σίτιση χωρίς διακρίσεις.

Συγκεκριμένα, στο ΤΕΙ Ηράκλειου σπουδαστές πραγματοποίησαν τρίωρο αποκλεισμό των ταμείων της λέσχης με αποτέλεσμα να σιτιστούν μόνο με την επίδειξη του πάσο κόντρα στους εκβιασμούς της διοίκησης του ΤΕΙ ότι σε περίπτωση κινητοποίησης και διατάραξης της διαδικασίας δε θα λειτουργήσει η λέσχη την επόμενη μέρα ώστε οι σπουδαστές να μη σιτιστούν για παραδειγματισμό. Μάλιστα η διοίκηση προκλητικά, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης των σπουδαστών, έδωσε εντολή να σταματήσουν να δίνουν φαγητό στους σπουδαστές. Η απάντηση ήταν άμεση με παράσταση διαμαρτυρίας στο συμβούλιο του ΤΕΙ αναγκάζοντάς τους να πάρουν πίσω την απόφαση αυτή.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν στο Πανεπιστήμιο σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση της Πρυτανείας η οποία προκλητικά έδωσε εντολή να κλείσουν οι λέσχες σίτισης του Πανεπιστημίου για χτες και σήμερα. Μια ακόμη απόδειξη της πλήρης σύμπλευσης της Πρυτανείας με την πολιτική της κυβέρνησης που δε διστάζει να την υπερασπιστεί με κάθε τρόπο και να εναντιωθεί στο αίτημα των φοιτητών για δωρεάν σίτιση.

Κινητοποίηση έγινε και στο Πολυτεχνείο Κρήτης στα Χανιά με παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org