Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΤΡΑ
Προσπάθειες διάλυσης Συνελεύσεων ετών!

Καταγγελία της Γραμματείας Πάτρας του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

Την προσπάθεια των δυνάμεων ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΕΑΑΚ και των παρατάξεων που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ να διαλύσουν Γενικές Συνελεύσεις ετών, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Πάτρας του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ).

Σε ανακοίνωση της Γραμματείας περιγράφεται πως οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, πρωτοστάτησαν σε μία σειρά σχολές να οργανωθούν Συνελεύσεις σε έτη, προκειμένου να συζητήσουν οι φοιτητές - σπουδαστές για τα οξυμένα προβλήματα και τις αιτίες τους, να οργανώσουν την πάλη για να στηθεί μπλόκο στα νέα μέτρα και την εφαρμογή τους στις σχολές». Ομως, «απέναντι σε αυτή την προσπάθεια στάθηκαν για ακόμη μια φορά οι δυνάμεις ΔΑΠ - ΠΑΣΠ - ΕΑΑΚ - ΣΥΡΙΖΑ». Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούσαν κινούνταν στη λογική πως οι Συνελεύσεις ετών είναι ...διασπαστικές. Στην ανακοίνωση του ΜΑΣ αναφέρονται συγκεκριμένα παραδείγματα:

  • «Στη Φιλολογία, ΔΑΠ - ΠΑΣΠ μαζί με τα ΕΑΑΚ, κλείσανε τις πόρτες(!) -σαν τα ΜΑΤ- για να μην μπουν στην αίθουσα οι φοιτητές του Β' έτους που ήθελαν να κάνουν Γενική Συνέλευση του έτους. Το επιχείρημά τους θύμιζε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ή την τηλεόραση του ΣΚΑΪ: «ότι η συνέλευση δεν είναι νόμιμη».
  • Σε Πολιτικούς Μηχανικούς και Μηχανολόγους, μέλη των ΕΑΑΚ, μπήκαν μέσα στις Συνελεύσεις ετών και προσπάθησαν να τις διαλύσουν βγάζοντας λογύδρια στους πρωτοετείς. Κατήγγειλαν την προσπάθεια για οργάνωση του αγώνα στα έτη ως «διασπαστική»...
  • Στους Μηχανολόγους, το άγχος τους να μην υπάρξει οργάνωση του αγώνα του πρώτου έτους, τους οδήγησε στο σημείο να λένε «μην κάνετε συνέλευση γιατί θα την καρπωθεί το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών»!
  • Στους Μηχανικούς Η/Υ φοιτητές που αυτονομάζονται «αναρχικοί» προσπάθησαν να διαλύσουν τη συνέλευση Α' έτους. Υπερασπίζονταν το υπουργείο Παιδείας λέγοντας ότι «δε χρειάζεται να κινητοποιηθούμε για τα συγγράμματα, οι καθηγητές μας είπανε ότι θα τα πάρουμε», στάθηκαν πολύ ...αλληλέγγυοι στους συναδέλφους μας που μπορεί να μην πάρουν δωμάτιο στην εστία λέγοντας: «Αφού κανένας μας δεν έχει κάνει αίτηση για δωμάτιο, δε χρειάζεται να κινητοποιηθούμε». Μάλιστα, πρότειναν μια υπερεπαναστατική λύση για το πρόβλημα της μετακίνησης: «Αντί να χτυπάμε εισιτήριο με 1,10 να χτυπάμε μαζικά με 80 λεπτά»(!), δηλαδή όπως και να έχει να πληρώνουμε...
  • Στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς, στέλεχος των ΕΑΑΚ, στην προσπάθειά του να σπάσει τη συνέλευση Δ' έτους και μάλλον... εμπνευσμένο από τους «αγώνες στις πλατείες» βρήκε τη λύση για την οργάνωση του κινήματος!!! Πρότεινε «αφού βρισκόμαστε και όλοι στο ίδιο γκρουπ στο facebook, δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε στη συνέλευση». Πώς δεν είπε «όλη η εξουσία στα γκρουπ του facebook»;

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί τους φοιτητές να συσπειρωθούν στις Επιτροπές Αγώνα, να οργανωθούν σε κάθε έτος, εξάμηνο, εργαστήριο εκλέγοντας Επιτροπές από αγωνιστές φοιτητές, να μαζικοποιήσουν και να ζωντανέψουν τις Συνελεύσεις Συλλόγων, ετών, εξαμήνων, να οργανώσουν την πάλη για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Ειδικά καλεί τους πρωτοετείς να μπουν αποφασιστικά και χωρίς καθυστέρηση στην πάλη, να δώσουν νέα πνοή και ζωντάνια στις κινητοποιήσεις των φοιτητών και των σπουδαστών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ