Πέμπτη 15 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ
Εκδήλωση για τον «τρομονόμο» την ερχόμενη Δευτέρα

Αμετακίνητη στη θέση «Οχι στο νέο "τρομονόμο"», η Κίνηση Υπεράσπισης των Δημοκρατικών Δικαιωμάτων και Λαϊκών Ελευθεριών διοργανώνει για την ερχόμενη Δευτέρα 19 Μάρτη εκδήλωση κατά του νέου τρομονόμου, στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα και στόχος της Κίνησης - εκτός των άλλων - είναι να συγκεντρώσει υπογραφές, αλλά και ψηφίσματα κατά του νέου «τρομονόμου» από επιστημονικούς φορείς, Σωματεία, Συλλόγους, εκπροσώπους Τοπικής Αυτοδιοίκησης κλπ. της πόλης.

Ηδη η Κίνηση καταθέτει ένα κείμενο, με τίτλο «Οχι στο νέο "τρομονόμο"», που το υπογράφουν 29 προσωπικότητες της Πάτρας, οι οποίες υπογραμμίζουν πως «θεωρούμε επικίνδυνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες τις προωθούμενες ρυθμίσεις». Στο συγκεκριμένο κείμενο τονίζεται ότι «το ποινικό σύστημα είναι απολύτως επαρκές για να αντιμετωπίσει κάθε εγκληματική συμπεριφορά που προσβάλλει τα έννομα αγαθά της πολιτείας και των πολιτών», αλλά και ότι είναι προφανές πως η ελληνική κοινωνία «δεν έχει ανάγκη από τέτοιες αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις, που πλήττουν βάναυσα τα ανθρώπινα δικαιώματα και το νομικό μας πολιτισμό».

Στο κείμενο τονίζεται ακόμη ότι οι ΗΠΑ και μια σειρά κυβερνήσεις χρησιμοποιούν την αντιμετώπιση της «τρομοκρατίας» σαν όχημα εξυπηρέτησης άλλων σκοπών: Για να επιβάλλουν τη «νέα τάξη πραγμάτων» και για να νομιμοποιήσουν επεμβάσεις και πιέσεις εις βάρος λαών, κινημάτων και πολιτών, που με πολιτικές δραστηριότητες αντιστέκονται, αντιπαλεύουν, αμφισβητούν.

Οι 29 που υπογράφουν το συγκεκριμένο κείμενο είναι: Ρ. Αγγελάτου, πανεπιστημιακός, Γ. Αμπατζής, δικηγόρος και μέλος του ΔΣ του ΔΣΠ, Θ. Αμπατζής, δικηγόρος, Ανδρ. Αντωνόπουλος, οικοδόμος και πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας, Β. Ασπρούλιας, δικηγόρος και πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Πάτρας, Κ. Βγενόπουλος, δικηγόρος, Γ. Βελλόπουλος, δικηγόρος, Χρ. Γεωργίου, πανεπιστημιακός, Γ. Γεωργιτσόπουλος, δικηγόρος, Χρ. Γκρεκιώτης, οδοντίατρος, Γ. Καρβούνης, δικηγόρος και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, Φ. Κατσικαρώνης, εργάτης και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων 3Ε, Κ. Κερκουλάς, αγρότης και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Αιγίου, Γ. Κόττας, δικηγόρος και πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πάτρας, Γ. Κουκούλης, δικηγόρος, Β. Λάζαρης, ιστορικός, Ν. Ματσώκης, πανεπιστημιακός, Σπ. Μπουρδανιώτης, δικηγόρος, Κ. Μυλωνάς, μηχανικός και Νομαρχιακός Σύμβουλος, Ι. Νικήτα, εκπαιδευτικός, Β. Πεσματζόγλου, αντιπρόεδρος συνταξιούχων ΤΕΒΕ Πάτρας, Δ. Πλέσσας, πρόεδρος Εργαζομένων Σωματείου Αραξου, Γ. Πολυχρονόπουλος, δικηγόρος, Ν. Ραβαζούλας, δικηγόρος, Τ. Τζαμαλούκα, δικηγόρος, Στ. Φίλης, δικηγόρος, Γ. Χριστοδουλόπουλος, γραμματέας Επιτροπής Ειρήνης Πάτρας, Κ. Χριστόπουλος, πρόεδρος Εκπαιδευτικού Συλλόγου Αγίου Διονυσίου και Λ. Χριστοπούλου, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΥΠΠΟ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ