Κυριακή 7 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Παίζουν με τη ζωή των παιδιών μας

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που παρουσίασε η Eurostat σχετικά με το ποσοστό των παιδιών στην Ελλάδα τα οποία ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Το ποσοστό της παιδικής φτώχειας στη χώρα μας, σύμφωνα με αυτά, υπολογίζεται στο 23%, δηλαδή 500.000 Ελληνόπουλα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας!

Αποδεικνύεται πλέον ανάγλυφα ότι η καπιταλιστική κρίση και η πολιτική των μνημονίων που τη συνοδεύει, προκειμένου να βγει αλώβητο το κεφάλαιο από αυτή, έχουν «βουλιάξει» τη χώρα μας στην ανεργία, στη φτώχεια και τη διεύρυνση των ανισοτήτων, ενώ συνοδεύονται από μειωμένες παροχές Υγείας και Παιδείας, από ανασφάλεια ακόμη και στο στοιχειώδες αγαθό της σίτισης, από χαμηλή ποιότητα διατροφής και αυξημένη παιδική νοσηρότητα και θνησιμότητα.

Τι άλλο χρειάζεται για να καταλάβει κανείς ότι το καπιταλιστικό σύστημα έχει σαπίσει, όπως και η πολιτική που το υπηρετεί; Εκείνο που απαιτείται επομένως είναι να ενώσουν τις δυνάμεις τους η εργατική τάξη και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα σε έναν παλλαϊκό αγώνα αντεπίθεσης που θα βάλει φρένο σ' αυτόν τον κατήφορο της βαρβαρότητας, που θα ανατρέψει αυτό το απάνθρωπο σύστημα που παίζει ακόμη και με τη ζωή των παιδιών μας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ