Κυριακή 7 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ
Να δυναμώσει η προετοιμασία στους τόπους δουλειάς

Τη μέρα της απεργίας να νεκρώσει κάθε τόπος δουλειάς, να κλείσει κάθε μηχανή, να σταματήσει παντού η παραγωγή

Τη μέρα της απεργίας, δρόμοι και πλατείες πρέπει να «βουλιάξουν» από απεργούς με σημαίες του ΠΑΜΕ
Τη μέρα της απεργίας, δρόμοι και πλατείες πρέπει να «βουλιάξουν» από απεργούς με σημαίες του ΠΑΜΕ
Να αξιοποιήσουν την πείρα από την πρόσφατη απεργιακή μάχη (26/9) που ανέδειξε πόσο σημαντική είναι η οργάνωση σε κάθε τόπο δουλειάς καλούνται τα συνδικάτα μπροστά στη μάχη της γενικής απεργίας που θα γίνει κατά τη συζήτηση των μέτρων στη Βουλή.

Οπως φάνηκε και στις 26 Σεπτέμβρη, χρειάζεται σχεδιασμένη και αποφασιστική παρέμβαση σε κάθε μικρό και μεγάλο εργοστάσιο, κάθε μικρή και μεγάλη επιχείρηση για να αποκρουστούν οι εκβιασμοί, οι αυταπάτες, η παραπλάνηση αλλά και η τρομοκράτηση με την οποία η μεγαλοεργοδοσία και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις επιδιώκουν να εγκλωβίσουν τους εργάτες στην ηττοπάθεια και το συμβιβασμό.

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο με ανακοίνωσή του καλεί τους εργαζόμενους να πουν «τέρμα στις θυσίες» και να είναι «επί ποδός», με την ανακοίνωση των μέτρων να βγουν μαζικά και μαχητικά στους δρόμους. Σε αυτήν την απεργιακή μάχη πρέπει να μπουν όλοι οι εργαζόμενοι. Να γίνει προετοιμασία στους τόπους δουλειάς με γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις και συζητήσεις εργάτη τον εργάτη, ώστε κάθε εργοστάσιο, κάθε σχολείο, κάθε σχολή και γειτονιά «να γίνουν φρούρια του αγώνα».

Ειδικό βάρος αποκτά η ανάδειξη του χαρακτήρα των μέτρων, η αντιπαράθεση για τις αιτίες των προβλημάτων των εργαζομένων, άρα και της διεξόδου. Διότι, καθημερινά επιβεβαιώνεται ότι ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ αλλά και «Αυτόνομη Παρέμβαση» μοιράζουν ρόλους για να αποπροσανατολίσουν την εργατική τάξη, να στρέψουν τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων μακριά από τους χώρους εργασίας. Το περιεχόμενο πάλης που δίνουν αυτές οι δυνάμεις στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται σε κάθε κλάδο είναι τέτοιο που βάζει τους εργαζόμενους να αγωνιστούν για μια... καλύτερη διαχείριση του καπιταλισμού, λες και μπορεί να βγουν κερδισμένοι και οι εργάτες και το κεφάλαιο! Με αυτόν τον τρόπο στρώνουν το έδαφος στην απογοήτευση, στην εκτόνωση των αγωνιστικών διαθέσεων που εκφράζονται και μπορούν να ενισχυθούν το επόμενο διάστημα.

Συσκέψεις και συνελεύσεις

Με στόχο να παρθούν αποφάσεις και μέτρα για την επιτυχία της απεργίας με τη συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων προγραμματίζονται συσκέψεις και συνελεύσεις. Ετσι:

  • Αύριο Δευτέρα 8 Οκτώβρη: Σε σύσκεψη συνδικαλιστών, επιχειρησιακών σωματείων και πρωτοπόρων εργατών του κλάδου προχωρά το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής στις 6 μ.μ. στα γραφεία του στο ΕΚΑ (Γ' Σεπτεμβρίου και Μάρνη).
  • Την Πέμπτη 11 Οκτώβρη:

-- Σε γενική συνέλευση καλεί το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Ο Προμηθέας» στις 6.30 μ. μ. στα γραφεία του στο ΕΚΑ (Γ' Σεπτεμβρίου και Μάρνη).

-- Σε σύσκεψη καλεί το Σωματείο εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό σύστημα Νομού Αττικής στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα εμποροϋπαλλήλων (Αγ. Φιλοθέης 5).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ