Σάββατο 6 Οχτώβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Να οργανωθεί η μάχη σε κάθε τόπο δουλειάς

Συνεχίζονται οι συσκέψεις και συνελεύσεις για την οργάνωση της σκληρής μάχης

Μόνη απάντηση στην ένταση των αντιλαϊκών ανταγωνισμών είναι η δράση για να οργανωθεί ταξικό μέτωπο ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου
Μόνη απάντηση στην ένταση των αντιλαϊκών ανταγωνισμών είναι η δράση για να οργανωθεί ταξικό μέτωπο ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου
Με στόχο να παρθούν μέτρα σε κάθε τόπο δουλειάς ώστε να πετύχει η νέα γενική απεργία που θα γίνει κατά τη συζήτηση των μέτρων στη Βουλή, συνεχίζουν τη δράση τους συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας οργάνωσε σύσκεψη διοικητικών συμβουλίων από 40 και πλέον σωματεία. Μιλώντας στη σύσκεψη ο Τ. Τσιαπλές, πρόεδρος του ΕΚΛ, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Πρέπει να συνδέουμε τον αγώνα μας ενάντια στα νέα μέτρα, για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, των μνημονίων, με τα αιτήματα διαγραφής του χρέους, αποδέσμευσης από την ΕΕ, ανατροπής όχι μόνο της κυβέρνησης που υπηρετεί τα καπιταλιστικά συμφέροντα, αλλά της ίδιας της εξουσίας του κεφαλαίου, της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής, για να πάρουμε εμείς την εξουσία και να μετατρέψουμε τα μέσα παραγωγής σε κοινωνική ιδιοκτησία, για να αναπτύξουμε την οικονομία προς όφελος του λαού. Τέτοιος αγώνας και κίνημα χρειάζεται σήμερα για την εργατική τάξη».

Στη συζήτηση που ακολούθησε μεταφέρθηκε πείρα από την πετυχημένη Γενική Απεργία της 26ης Σεπτέμβρη.

Συσκέψεις και συνελεύσεις

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται συνελεύσεις και συσκέψεις με στόχο να παρθούν αποφάσεις και μέτρα για την επιτυχία της απεργίας, με ευθύνη των ίδιων των εργαζομένων. Σε αυτήν την κατεύθυνση έχουν προγραμματιστεί:

  • Σήμερα Σάββατο 6 Οκτώβρη: Η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων προχωρά σε σύσκεψη με τους εργαζόμενους της εταιρείας ΜΟΡΝΟΣ στις 10.30 π.μ. στην αίθουσα του Συνδικάτου (Αριστοτέλους 11-15, 6ος όροφος) με θέμα την οργάνωση της αντίστασης στα νέα μέτρα και την καταγγελία της επιχειρησιακής σύμβασης από την εργοδοσία.
  • Δευτέρα 8 Οκτώβρη: Σε σύσκεψη συνδικαλιστών, επιχειρησιακών σωματείων και πρωτοπόρων εργατών του κλάδου προχωρά το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής στις 6 μ.μ. στα γραφεία του στο ΕΚΑ (Γ' Σεπτεμβρίου και Μάρνη).
  • Την Πέμπτη 11 Οκτώβρη

-- Σε γενική συνέλευση καλεί το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Ο Προμηθέας» στις 6.30 μ.μ. στα γραφεία του στο ΕΚΑ (Γ' Σεπτεμβρίου και Μάρνη).

-- Σε σύσκεψη καλεί το Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα Νομού Αττικής στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα Εμποροϋπαλλήλων (Αγ. Φιλοθέης 5).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ