Πέμπτη 4 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Συνάντηση με τον πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής

Συζήτησαν για τις εξελίξεις στο Παλαιστινιακό και στην ευρύτερη περιοχή

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα συναντήθηκε χτες Τετάρτη στην έδρα της ΚΕ, στον Περισσό, με τον πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα, Σαμίρ Αμπού Γαζάλε. Στη συνάντηση πήραν μέρος επίσης τα μέλη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ Νίκος Σερετάκης και Ηλίας Ναζίρ.

Στη συνάντηση ο πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο Παλαιστινιακό και στην ευρύτερη περιοχή και ιδιαίτερα για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η ηγεσία των Παλαιστινίων ενόψει της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για την αναγνώριση της Παλαιστίνης με το καθεστώς του κράτους μη μέλους.

Η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε τους κινδύνους για τους λαούς που περικλείουν οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στην περιοχή. Επανέλαβε την σταθερή αλληλεγγύη του ΚΚΕ στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και τη δημιουργία ανεξάρτητου, βιώσιμου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Για το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους, την απελευθέρωση των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων στο Ισραήλ και το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.

Τόνισε ότι το ΚΚΕ υποστηρίζει την πλήρη αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, ως κράτους - μέλους του ΟΗΕ καθώς και κάθε κίνηση που στοχεύει σε αυτή την προοπτική.

Ο πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής μετέφερε επίσης πρόσκληση της Παλαιστινιακής Αρχής προς τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ να επισκεφθεί τη Ραμάλα, καθώς και προς το ΚΚΕ να παραβρεθεί με αντιπροσωπεία του στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από τις 10 έως τις 15 Νοέμβρη, με αφορμή τις επετείους, του θανάτου του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ και της ανακήρυξης του παλαιστινιακού κράτους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ