Πέμπτη 4 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ
Οχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού

Ο τρόπος που συντάχθηκε ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης - Αποχέτευσης Μείζονος Βόλου (ΔΕΥΑΜΒ) «αρμόζει στη λειτουργία μιας ιδιωτικής παρά μιας δημόσιας επιχείρησης κι αυτό θα έχει επιβαρυντικές συνέπειες για τους εργαζόμενους σ' αυτή και, κυρίως, για την ποιότητα και τιμή των προσφερόμενων υπηρεσιών στους δημότες».

Αυτά υπογραμμίζει σε ανακοίνωση - καταγγελία η «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Βόλου, σημειώνοντας ότι «χαρακτηριστικές γι' αυτό είναι οι διατάξεις που θεσμοθετούν τη δυνατότητα εκλογής στη θέση γενικού διευθυντή στελέχους από τον ιδιωτικό τομέα, τις προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και έργου και ότι η σχέση εργασίας όλων των εργαζομένων θα είναι ιδιωτικού δικαίου».

Σημαντικό, επίσης, αρνητικό στοιχείο του νέου ΟΕΥ - όπως επισημαίνεται και στην ανακοίνωση - είναι το γεγονός ότι ενώ η περιοχή ευθύνης και το αντικείμενο εργασιών της επιχείρησης αυξήθηκαν κατά πολύ μετά τη συνένωση των δήμων, στον ΟΕΥ δεν προβλέπεται ανάλογη ανάπτυξή της με νέες οργανικές θέσεις, με μόνιμο προσωπικό και ανάλογες υποδομές με την προμήθεια των αναγκαίων μηχανημάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι οργανικές θέσεις μειώνονται, από 292, σε 156 στο νέο ΟΕΥ.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Καλούμε τους εργαζόμενους της επιχείρησης, που είναι ο πιο βασικός συντελεστής του παραγόμενου έργου της και των υπηρεσιών της, να αντιδράσουν δυναμικά στην ψήφιση του νέου ΟΕΥ. Τους καλούμε, επίσης, όπως και όλους τους δημότες, να αποτρέψουν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της ΔΕΥΑΜΒ. Να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν την προσφορά φθηνού, ποιοτικού νερού και φθηνών υπηρεσιών αποχέτευσης, ιδιαίτερα για τα λαϊκά στρώματα. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη δημιουργία Ενιαίου Δημόσιου Φορέα διαχείρισης του νερού που θα αντιμετωπίζει το νερό ως φυσικό πόρο ζωτικής σημασίας για τον άνθρωπο, τη φύση και την ανάπτυξη της κοινωνίας, που θα έχει ολοκληρωμένη πολιτική για την έρευνα, την προστασία, τις χρήσεις και την ορθολογική αξιοποίηση των υδάτινων αποθεμάτων στο σύνολο της περιοχής. Γιατί το νερό είναι αγαθό και όχι εμπόρευμα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ