Πέμπτη 4 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καλεί σε στήριξη της πρότασης νόμου του ΚΚΕ για τα μνημόνια

Ανακοίνωση του προεδρείου προς τους Συλλόγους - μέλη της και σε όλες τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων

Από τη συμμετοχή της ΟΓΕ στην τελευταία πανεργατική απεργία
Από τη συμμετοχή της ΟΓΕ στην τελευταία πανεργατική απεργία
Τη στήριξη της Πρότασης Νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των Μνημονίων, των Δανειακών Συμβάσεων και των Εφαρμοστικών Νόμων ζητά η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, με απόφαση του Προεδρείου της. Με το ίδιο περιεχόμενο, οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της ΟΓΕ σε όλη τη χώρα προχωρούν σε μάζεμα υπογραφών από τις γυναίκες της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το Προεδρείο της ΟΓΕ που συνεδρίασε στις 2.10.2012 συζήτησε τα νέα πρωτοφανούς αγριότητας μέτρα της συγκυβέρνησης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ), τρόικας και ΕΕ και αποφάσισε:

-- Να καλέσει τα κόμματα της Βουλής να καταψηφίσουν τα νέα μέτρα και να στηρίξουν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ, που έχει κατατεθεί στη Βουλή, για την κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων.

-- Να καλέσει τους συλλόγους και τις ομάδες της ΟΓΕ σε όλη τη χώρα να συνεδριάσουν με τα μέλη τους και να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις.

-- Να καλέσει τις γυναίκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας να συσπειρωθούν στο ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα της χώρας μας. Ηρθε η ώρα οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων να πουν το μεγάλο ΟΧΙ. Να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους, τη ζωή των οικογενειών τους, το μέλλον τους, το μέλλον των παιδιών τους, το μέλλον του τόπου.

Τα δάνεια, τα μνημόνια, οι αντεργατικοί νόμοι είναι οι συμφωνίες της ΕΕ και των κυβερνήσεων για να βγει το κεφάλαιο πιο ισχυρό από την κρίση, ποδοπατώντας τον ελληνικό λαό, τις γυναίκες και τη νεολαία. Μας καταδικάζουν σε αδιέξοδα, μας οδηγούν στη μαζική εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων, της ΕΕ.

Καταδικάζουν τα παιδιά μας στη μόνιμη ανεργία και στην ανασφάλεια.

Μας στερούν την ελπίδα και κάθε προοπτική αξιοπρεπούς ζωής για να γίνουν οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι μεγαλοκατασκευαστές και οι μεγαλοκλινικάρχες πιο ανταγωνιστικοί.

Απορρίπτουμε τα μέτρα και τα μνημόνιά τους. Είναι παράνομα, αντεργατικά, αντιλαϊκά. Δεν οδηγούν σε έξοδο από την κρίση, αλλά σε βαθιά φτώχεια και δυστυχία για το λαό. Τέρμα στην αρπαγή του μόχθου μας, στη λεηλασία του τόπου. Είμαστε και εμείς οι γυναίκες παραγωγική δύναμη. Παράγουμε πλούτο που τον ληστεύουν τα παράσιτα, οι καπιταλιστές. Αναπαράγουμε και μεγαλώνουμε την αυριανή εργατική δύναμη αυτού του τόπου.

Καλούμε τους βουλευτές των κομμάτων να καταψηφίσουν τα νέα μέτρα που κατατέθηκαν στη Βουλή. Να πάρουν την ευθύνη τώρα που είναι η ώρα μηδέν και να στηρίξουν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ, που ανοίγει δρόμο για την αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος, να βάλουν φραγμό σ' αυτό το έγκλημα που γίνεται ενάντια στην πλειοψηφία των εργαζομένων με πρώτα θύματα τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πληθαίνουν οι υπογραφές στήριξης στο διαδίκτυο(2012-11-09 00:00:00.0)
Πλατιά στήριξη με ψηφίσματα φορέων και υπογραφές(2012-10-14 00:00:00.0)
Για τη στάση των άλλων δυνάμεων απέναντι στην πρόταση νόμου του ΚΚΕ(2012-10-10 00:00:00.0)
Ομόφωνα υπέρ της πρότασης νόμου του ΚΚΕ(2012-08-30 00:00:00.0)
Εμπαιγμός και κωλοτούμπες ΣΥΡΙΖΑ...(2012-05-12 00:00:00.0)
Εμπαιγμός και κωλοτούμπες ΣΥΡΙΖΑ...(2012-05-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ