Τρίτη 2 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ «SPRIDER»
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις - δυναμώνουν από την αλληλεγγύη

Νέα στάση εργασίας έγινε το Σάββατο, σε διάφορα καταστήματα. Πορεία συμπαράστασης έκαναν μαζικοί φορείς στο Κερατσίνι

Στο Κερατσίνι (φωτ.), έγινε πορεία αλληλεγγύης που κατέληξε έξω από το κατάστημα όπου συνεχιζόταν η κινητοποίηση
Στο Κερατσίνι (φωτ.), έγινε πορεία αλληλεγγύης που κατέληξε έξω από το κατάστημα όπου συνεχιζόταν η κινητοποίηση
«

Εμείς οι εργαζόμενοι στα SPRIDER STORES βρισκόμαστε σε συνεχείς κινητοποιήσεις επειδή η επιχείρηση ετοιμάζεται να μας κάνει και νέα μείωση στο μισθό μας. Θέλει η επιχείρηση ο 8ωρος να παίρνει 500 ευρώ και ο 4ωρος κάτι λιγότερο από 250 ευρώ. Πλέον δεν μιλάμε για μισθό, αλλά για φιλοδώρημα. Αυτό το ποσό δεν φτάνει ούτε για να καλύψει τις βασικές μας ανάγκες. Θέλουν να μας εξαθλιώσουν προκειμένου να αυξάνουν συνεχώς τα κέρδη τους. Το ερώτημα είναι απλό. Δεχόμαστε τις νέες μειώσεις και καταδικάζουμε τις οικογένειές μας στην φτώχεια ή αρνούμαστε και παλεύουμε;». Αυτό αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση που έγραψαν οι εργαζόμενοι στο κατάστημα «SPRIDER STORES» του Πειραιά, οι οποίοι το περασμένο Σάββατο, αποφάσισαν να συντονίσουν τα αγωνιστικά τους βήματα με τους συναδέλφους τους στο κατάστημα «SPRIDER» του Κερατσινίου και από κοινού να «κατέβουν» σε στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι ως τις 7 το απόγευμα, ενάντια στη μείωση των μισθών τους. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται και σε άλλα υποκαταστήματα της Αττικής.

Οργανωτής και στήριγμα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων είναι τα κλαδικά συνδικάτα εμποροϋπαλλήλων στην Αθήνα και στον Πειραιά.

Στο πλευρό των εργαζομένων του Κερατσινίου βρέθηκαν το περασμένο Σάββατο η Λαϊκή Επιτροπή Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Σύλλογοι Γυναικών (μέλη της ΟΓΕ), εξωραϊστικοί σύλλογοι της περιοχής, η Γραμματεία ΠΑΣΕΒΕ της περιοχής και άλλοι, που κατέφθασαν εκεί μετά από συγκέντρωση στην πλατεία Λαού του Κερατσινίου και πορεία. Στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων εξέφρασαν μαζικοί φορείς και αλλού, όπως οι σύλλογοι της ΟΓΕ στην Καλλιθέα, στο Π. Φάληρο.

Η κλιμάκωση του αγώνα με το συντονισμό και την κοινή δράση των εργαζομένων στα «SPRIDER» Κερατσινίου και Πειραιά, έδωσε ταυτόχρονα και την απάντηση στην επιστολή που έστειλε ξεχωριστά σε κάθε εργαζόμενο ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας για να εκβιάσει, να καλλιεργήσει αυταπάτες και να κρύψει ότι η επίθεση σε μισθούς και δικαιώματα είναι προαπαιτούμενο για να προστατέψει η εταιρεία την κερδοφορία της. Ετσι στην επιστολή του σημείωνε για τη μείωση των μισθών ότι «η συγκεκριμένη ενέργεια δεν αποτέλεσε μία ανώδυνη επιλογή. Θα συμφωνήσω μαζί σας ότι είναι επώδυνο, ενδεχομένως και άδικο. Πιστέψτε με όμως, εκ των συνθηκών, μοναδικός τρόπος για τη διατήρηση της επιχείρησής μας»!

«Καλούμε όλους τους συναδέλφους από τα υπόλοιπα καταστήματα «SPRIDER STORES» να συζητήσουν, να αποφασίσουν και να δηλώσουν την άρνησή τους στα σχέδια της επιχείρησης. Ολοι μαζί, συντονισμένα, οργανωμένα να απαντήσουμε. Χωρίς εμάς καμία επιχείρηση δεν μπορεί να δουλέψει» αναφέρεται στην ανακοίνωση των εργαζομένων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκλεισαν τα «Sprider stores» με 800 εργαζόμενους(2013-10-02 00:00:00.0)
Η κρίση, τα λουκέτα και ο ΣΥΡΙΖΑ(2013-10-02 00:00:00.0)
ΝΗΣΙΑ(2012-09-27 00:00:00.0)
Αυξάνονται οι εστίες αντίστασης(2012-09-22 00:00:00.0)
Συνέλευση την Κυριακή(2011-09-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ