Τρίτη 2 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ
Τίμησαν το μάρτυρα της ειρήνης

Εκδηλώσεις την Κυριακή σε Κερασίτσα και Τρίπολη

Το μάρτυρα της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του, τίμησαν την Κυριακή, στη γενέτειρά του Κερασίτσα, κατά τη διάρκεια της 29ης Πορείας Ειρήνης, φιλειρηνιστές από πολλές περιοχές της Πελοποννήσου και την Αθήνα.

Τους συγκεντρωμένους καλωσόρισε ο Χρήστος Μαλλίρης, συμπατριώτης του Λαμπράκη και μέλος του Τοπικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ στην Αρκαδία. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο γιος του Λαμπράκη, Γιώργος Λαμπράκης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ. Ακολούθησε η μετάβαση των φιλειρηνιστών στο χώρο του ΙΚΑ, που βρίσκεται έξω από την Τρίπολη, απ' όπου ξεκίνησε πορεία με αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης πλήθος κόσμου υποδέχτηκε τους οδοιπόρους της ειρήνης.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Σταύρο Τάσσο, πρόεδρο της ΕΕΔΥΕ, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Η ΕΕΔΥΕ καταδικάζει τους άδικους, ιμπεριαλιστικούς πολέμους και παλεύει για να αποτραπεί κάθε εμπλοκή της χώρας μας σ' αυτούς. Ζητά το κλείσιμο της βάσης της Σούδας, αλλά και όλων των βάσεων, καθώς και την άμεση επιστροφή όλων των Ελλήνων ένστολων που βρίσκονται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.

Η ένταση του αγώνα για την ειρήνη, που είναι αξεχώριστος από τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στα μονοπώλια, είναι ένα "πρέπει" που ανταποκρίνεται τόσο στις ανάγκες και στις δυνατότητες της εποχής, όσο και στην οφειλόμενη τιμή στο Γρηγόρη Λαμπράκη που έζησε και πέθανε γι αυτά τα ιδανικά, υλοποιώντας τα λόγια του Μπέρτολντ Μπρεχτ: "Οποιος αγωνίζεται μπορεί και να χάσει, αλλά όποιος δεν αγωνίζεται έχει ήδη χάσει"».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συναυλία από τον Γιώργο Σαρρή που ξεσήκωσε τον κόσμο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ