Τρίτη 2 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σκανδαλολογία, κλήσεις και παραπομπές

Στην Εισαγγελία κατέθεσαν χτες, για την υπόθεση στην οποία ενεπλάκησαν τα ονόματα των Μεϊμαράκη, Βουλγαράκη και Λιάπη, οι επιχειρηματίες Γ. Ζωγραφάκης και Ι. Λιβανός. Οι δύο κλήθηκαν σε κατάθεση από την εισαγγελέα Πρωτοδικών, Π. Παπανδρέου, η οποία χειρίζεται τη δικογραφία, από το 2010. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρέδωσαν έγγραφα σχετικά με το θέμα. Για την ίδια υπόθεση ο δημοσιογράφος Ν. Χατζηνικολάου κατέθεσε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Στο μεταξύ, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα προσέλθει σήμερα το μεσημέρι ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Στ. Στασινόπουλος, για να ενημερώσει τον αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ν. Παντελή σχετικά με την έρευνα του πόθεν έσχες πρώην και νυν βουλευτών.

Τέλος, την παραπομπή 12 από τους 32 κατηγορούμενους στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου εισηγείται, με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών, ο εισαγγελέας Π. Ματζούνης. Η εισαγγελική πρόταση κρίνει ότι πρέπει να απαλλαγούν από τις κατηγορίες οι Γ. Αγγέλου, Αικ. Πελέκη, Δ. και Διον. Πελέκης, και Σ. Μαντέλη. Ζητεί την παραπομπή ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ανάμεσα σε άλλους του ηγούμενου Εφραίμ, του μοναχού Αρσένιου, μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και στελεχών, τη συγκεκριμένη περίοδο, της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ