Τρίτη 2 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αλλο ένα ειδικό σχολείο εκτός λειτουργίας

«Ηδη στα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε για την εκπαίδευση των κωφών και βαρήκοων μαθητών και παιδιών μας, προστέθηκε, δυστυχώς, και η ξαφνική διακοπή της μεταφοράς τους στο σχολείο», καταγγέλλουν οι Σύλλογοι Γονέων και Διδασκόντων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κωφών & Βαρήκοων Λυκόβρυσης - Πεύκης, με κοινή ανακοίνωσή τους. «Το διδακτικό προσωπικό που κάθεται μέσα σε άδειες αίθουσες, περιμένοντας πότε θα λυθεί το θέμα για να επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία τους, οι γονείς που περιμένουμε ένα μήνα με τα παιδιά μας στο σπίτι χωρίς αποτέλεσμα», απαιτούν από τους αρμόδιους υπουργούς την άμεση λύση του προβλήματος.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σχολείο έρχεται να προστεθεί στη λίστα των ειδικών σχολείων και δομών που δεν έχουν λειτουργήσει ούτε μια μέρα τη φετινή σχολική χρονιά, είτε λόγω έλλειψης μεταφορικών μέσων από και προς το σχολείο, είτε λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού. Εδώ και 15 χρόνια - με όλες τις κυβερνήσεις - τα ειδικά σχολεία στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν ανοίγουν στην ώρα τους, αλλά και εκείνα που ανοίγουν υπολειτουργούν στη μεγαλύτερη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, λόγω των τεράστιων ελλείψεων. Η δε μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία έχει αφεθεί στις ορέξεις των ιδιωτών, με το γνωστό παιχνίδι μεταξύ επιχειρηματιών, νομαρχών και κυβέρνησης.

Τα ΑμεΑ, οι οικογένειές τους και οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να διεκδικήσουν τη δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα για αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών από και προς τα σχολεία τους με κατάλληλα διαμορφωμένα και ασφαλή μέσα μετακίνησης, εξειδικευμένους μόνιμους οδηγούς και συνοδούς, με απευθείας κρατική χρηματοδότηση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ