Τρίτη 2 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Κινητοποίηση μηχανικών για το Ασφαλιστικό

Η ΕΣΑΚ Μισθωτών Τεχνικών, το ΣΕΤΗΠ, το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας και η Πανεπιστημονική Μηχανικών καλούν όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους μηχανικούς σε κινητοποίηση έξω από το ΤΣΜΕΔΕ την Τετάρτη 3 Οκτώβρη, στις 9.00 π.μ.

Το κάλεσμα της ΕΣΑΚ αναφέρει: «Η καλοκαιρινή απόφαση της κυβέρνησης αποτελεί κλιμάκωση της επίθεσης στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, με τις ασφαλιστικές εισφορές να εκτινάσσονται στα 423 ευρώ το μήνα για τους ασφαλισμένους 5ετίας και να φθάνουν μέχρι τα 650 ευρώ το μήνα για τους ασφαλισμένους 15ετίας, οδηγώντας μας σε αδυναμία αποπληρωμής τους, πρακτικά σε κατάργηση της ασφαλιστικής μας κάλυψης. Η απόφαση δεν είναι κεραυνός εν αιθρία αλλά αποτελεί φυσική συνέχεια της πολιτικής της ανταποδοτικότητας στην κοινωνική ασφάλιση. Γι' αυτό είναι απαραίτητο η δράση μας να μην αποπροσανατολίζει με τουφεκιές στον αέρα. Σήμερα, είναι περισσότερο επιβεβλημένο από ποτέ να βάλουμε στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο, την πολιτική ΕΕ - άρχουσας τάξης που εφαρμόζει η τρικομματική κυβέρνηση και θυσιάζει τα δικαιώματά μας στο βωμό της κερδοφορίας των ομίλων».

Με αφετηρία την άμεση ανάκληση της απόφασης για τις τελευταίες αυξήσεις και με βασικούς άξονες πάλης την αποκλειστικά δημόσια καθολική υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση, την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και την άμεση μείωση των εισφορών με αύξηση των εργοδοτικών, την αύξηση των συντάξεων και τη μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 και 55 για άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα, την απόσυρση του Ταμείου από το χρηματιστήριο και την Τράπεζα Αττικής, την κατάργηση της ανταποδοτικότητας και της επιχειρηματικότητας και την πλήρη ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων, η ΕΣΑΚ καλεί σε αντεπίθεση των εργαζομένων μηχανικών καταλήγοντας «ανατροπή σχεδίων ΕΕ - μονοπωλίων. Μονόδρομος η οργάνωση της αντεπίθεσης για τις ανάγκες μας!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ