Τρίτη 2 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Ενισχύσεις 73 εκατ. ευρώ για ... 3 έργα

Τρία «μεγάλα έργα» -από τα 50 που έχει καθυστερήσει η ένταξή τους στον «αναπτυξιακό» νόμο του 2004- προωθεί για έγκριση στη Βουλή, το υπουργείο Ανάπτυξης, με την υπογραφή των αντίστοιχων υπουργικών αποφάσεων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, πρόκειται για την υπαγωγή στις διατάξεις του Ν.3299/2004 (που προβλέπει μεγάλη χρηματοδότηση):

«Της υπό σύσταση επιχείρησης "KAVALA FLOAT GLASS AE" για την ίδρυση μονάδας κατασκευής υαλοπινάκων στη ΒΙ.ΠΕ. Καβάλας συνολικού προϋπολογισμού 97,5 εκατ. ευρώ. Το ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται στα 29,25 εκατ. ευρώ.

Της επιχείρησης "ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΗΛΙΟΣ ΑΕ" για την ίδρυση συνεδριακού κέντρου, εκσυγχρονισμό ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, επέκταση ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων των Μονάδων ELOUNDA BAY PALACE & ELOUNDA BEACH κλπ., συνολικού προϋπολογισμού 50,45 εκατ. ευρώ. Το ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται στα 15,067 εκατ. ευρώ.

Της επιχείρησης "ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ ΠΑΤΡΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" που αφορά στην ίδρυση αυτοκινητοδρομίου στην περιοχή Χαλανδρίτσα, του Δήμου Φαρρών, του Νομού Αχαΐας, συνολικού προϋπολογισμού 94,6 εκατ. ευρώ. Το ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται σε 28,92 εκατ. ευρώ».

Για μια χρηματοδότηση που ξεπερνά τα 73 εκατ. ευρώ, το υπουργείο υπολογίζει τη δημιουργία ...800 νέων θέσεων εργασίας.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του επανεξετάζουν τέσσερα μεγάλα επενδυτικά σχέδια στον τομέα του τουρισμού και αξιολογούν ένα μεγάλο επενδυτικό σχέδιο για την κατασκευή αιολικού πάρκου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ