Σάββατο 29 Σεπτέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Καταγγέλλει την άγρια αστυνομική επέμβαση

Ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλει την αστυνομική επέμβαση και τις συλλήψεις μαθητών τη μέρα της πανεργατικής απεργίας στην πλατεία του Ζωγράφου, αλλά και την υποκρισία των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ) που εκφράστηκε στο ψήφισμα που ενέκριναν στο προχτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο που συζήτησε το θέμα εξέδωσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ζωγράφου.

Στην ανακοίνωση επισημαίνει συγκεκριμένα:

«Στις 28.9.2012 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την διοίκηση Καλλίρη να εισάγει προ ημερησίας διάταξης σε συζήτηση, ψήφισμα, σχετικά με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην περιοχή μας, στις 26.9.2012 ημέρα πανεργατικής γενικής απεργίας.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, αναδείχτηκε από την ενημέρωση του δημάρχου, ο κεντρικός σχεδιασμός καταστολής και ο χαρακτήρας αυτής, αφού ανάλογες «επιχειρήσεις» της αστυνομίας διενεργήθηκαν και σε άλλες περιοχές της Αθήνας ταυτόχρονα.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» καταψήφισαν την εισήγηση της διοίκησης, αναδεικνύοντας τις πραγματικές αιτίες των γεγονότων.

Ο διαχωρισμός, ανάμεσα σε τοπικές και κεντρικές δυνάμεις καταστολής, αποπροσανατολίζει τις λαϊκές οικογένειες από τον ενιαίο χαρακτήρα των δυνάμεων καταστολής, που για μια ακόμα φορά, εκτελώντας εντολές της τρικομματικής κυβέρνησης (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) στην προσπάθεια να επιβάλλει στον εργαζόμενο λαό, στη νεολαία, την αντιλαϊκή της πολιτική και να περάσει τα νέα βάρβαρα μέτρα, υλοποίησε σχεδιασμό καταστολής, τρομοκρατίας, καλλιεργώντας κλίμα φόβου και αστυνομοκρατίας στο λαό της περιοχής. Οι απαιτήσεις των άλλων παρατάξεων «Ζωγράφου αύριο» - «ΔΑΔΑ» - «Μαζί για την πόλη» (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ) μέσω του ψηφίσματος που ενέκριναν κατά πλειοψηφία, προς «τις κεντρικές δυνάμεις καταστολής να σεβαστούν την ηρεμία, την «κοινωνική ειρήνη» κ.λπ...» αποτελούν εμπαιγμό, κοροϊδία και απόκρυψη του ρόλου τους, ως οργάνων στα χέρια της άρχουσας τάξης εναντίον του οργανωμένου λαϊκού κινήματος. (σ.σ. αυτό ακριβώς που ζητάνε οι παρατάξεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ έκανε η αστυνομία εκείνη τη μέρα στου Ζωγράφου και προχώρησε στις συλλήψεις).

Καταγγέλλουμε την απαγόρευση ανάγνωσης και κατάθεσης προς ψήφιση του σχεδίου ψηφίσματος που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» σχετικά με το θέμα. Κατατέθηκε απλά στα πρακτικά της συνεδρίασης».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης, η παράταξης καταθέτει το ψήφισμα που αρνήθηκαν ακόμα και να το θέσουν σε ψηφοφορία και σημείωνε συγκεκριμένα:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο καταγγέλλει τη χτεσινή αστυνομική επέμβαση πρωτοφανούς αγριότητας και τις προσαγωγές μαθητών κατά τη διάρκεια πορείας από σχολεία του Ζωγράφου, που κατευθύνονταν στην απεργιακή συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας.

Καταγγέλλουμε το κλίμα αστυνομοκρατίας, βίας και καταστολής, όπου η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλει στον εργαζόμενο λαό, στη νεολαία, για να εφαρμόσει την αντιλαϊκή πολιτική, για να περάσει τα νέα βάρβαρα μέτρα.

Καλούμε το λαό του Ζωγράφου να καταδικάσει τα χθεσινά γεγονότα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ