Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στα γρανάζια της ΕΕ

«Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επεφύλαξε θερμή υποδοχή στον Αλέξη Τσίπρα. Στη δε κατ' ιδίαν συζήτηση που είχε μαζί του, μόλις τον υποδέχθηκε, του είπε ότι "όπως βλέπεις σε υποδέχομαι σαν πρωθυπουργό"», μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία σχετικά με τη συνάντηση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ με τον Μ. Σουλτζ, στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρώτου στις Βρυξέλλες.

Παλιά καραβάνα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ξέρει καλά με ποιον έχει να κάνει, όπως και ότι δε συνιστά κανενός είδους κίνδυνο για την αστική εξουσία και την ευρωενωσιακή λυκοσυμμαχία ο εν αναμονή ...διαχειριστής. Είπε όμως κι άλλα ο Μ. Σουλτζ, όπως ότι «οι κοινωνικές εντάσεις και οι διαδηλώσεις του προκαλούν θλίψη, είτε αυτές συμβαίνουν στην Αθήνα, είτε στη Μαδρίτη, είτε στη Λισαβόνα» και ακόμα ότι «υπάρχουν ελπίδες να υπάρχει βραχυπρόθεσμη ανάπτυξη στην ελληνική οικονομία» και πως «θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι ότι η ανάκαμψη και η δημοσιονομική πειθαρχία πρέπει να συμβαδίζουν»...

Δεν μας εκπλήσσει η θλίψη του, άλλωστε πασχίζουν με νύχια και με δόντια να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου και να περάσει χωρίς καμία αντίσταση η στρατηγική τους που γονατίζει τους λαούς για τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Με άλλα λόγια, είπε αυτό που λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ κάθε φορά που ομνύει στην «κοινωνική συνοχή». Αυτό που δεν λέει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό που ευθαρσώς ομολογεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οτι η στρατηγική τους αποσκοπεί στην ανάκαμψη με λιτότητα. Δηλαδή κέρδη για τα μονοπώλια ποτισμένα απ' τον τζάμπα ιδρώτα των εργατών, λιπασμένα με ζεστό χρήμα που εξοικονομούν οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, σφαγιάζοντας δαπάνες κοινωνικού χαρακτήρα και με τη φοροαφαίμαξη του λαού. Αυτό σημαίνει «η ανάκαμψη και η δημοσιονομική πειθαρχία πρέπει να συμβαδίζουν». Αλλωστε ανάκαμψη σημαίνει επενδύσεις για μεγάλη κερδοφορία που απαιτεί πάμφθηνους εργάτες, άρα λιτότητα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ