Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ
Πιο ενεργά στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις

Πρώτα μακελεύουν τους λαούς και μετά ξεσπάνε με μίσος στους μετανάστες

Η ακόμα πιο ενεργή συμμετοχή της ΕΕ στις ανά τον κόσμο ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις, με την προσοχή στραμμένη κυρίως στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, ήταν το αντικείμενο της άτυπης συνόδου των υπουργών Αμυνας της Ευρωένωσης, που έγινε στη Λευκωσία.

Στην πραγματικότητα, η ΕΕ σπεύδει να αναβαθμίσει την παρουσία της στα ιμπεριαλιστικά μέτωπα, διεκδικώντας μεγαλύτερο κομμάτι από τη λεία για τα μονοπώλιά της, την ίδια ώρα που εξαιτίας και της κρίσης, μεγαλώνουν οι αντιθέσεις στο εσωτερικό της και ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Σε χτεσινές δηλώσεις του μετά το τέλος της Συνόδου, ο Ελληνας υπουργός Π. Παναγιωτόπουλος, από τη μια έκανε λόγο για «στρατιωτικές και άλλες επιχειρήσεις» και από την άλλη αναφέρθηκε στα «νέα κύματα λαθρομετανάστευσης» που προκαλούν «οι εξελίξεις» στις αραβικές χώρες, δηλαδή οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, που κλιμακώνονται με αιχμή τη Συρία.

Για το δεύτερο αυτό θέμα, προανήγγειλε ένταση της καταστολής σε βάρος των μεταναστών εντός και εκτός συνόρων, καθώς ζήτησε από τη Σύνοδο «να δραστηριοποιηθεί ακόμα περισσότερο και σε οικονομικά αλλά και σε στρατιωτικά μέσα η "FRONTEX", για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το μεγάλο πρόβλημα», για το οποίο η ελληνική κυβέρνηση καμώνεται την «αθώα του αίματος».

Ο ίδιος είπε ότι «θέσαμε το πολύ μεγάλο θέμα της ασφάλειας της Παγκόσμιας Εμπορικής Ναυτιλίας, στην οποία, όπως ξέρουμε, υπάρχουν σημαντικά ελληνικά συμφέροντα (...) ζητήσαμε να συνεχιστούν οι αποστολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και να υπάρξουν σύντομα περισσότερα και ουσιαστικότερα αποτελέσματα». Πρόκειται για τις αποστολές ενάντια στην πειρατεία, η οποία αξιοποιείται σαν πρόσχημα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, για να διατηρούν ισχυρές ναυτικές και άλλες πολεμικές δυνάμεις σε μια περιοχή μεγάλης γεωστρατηγικής σημασίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ