Τετάρτη 14 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΙΣ 14 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ

1939 Τη νύχτα της 14ης προς 15η Μάρτη οι χιτλερικοί εισβάλλουν στην Τσεχοσλοβακία. Η Τσεχία μετατρέπεται σε προτεκτοράτο της Γερμανίας.

1960 Αρχίζει στη Γενεύη η συνδιάσκεψη Ανατολής - Δύσης για τον αφοπλισμό. Συμμετέχουν οι ΗΠΑ, Βρετανία, Ιταλία, Καναδάς, ΕΣΣΔ, Πολωνία, Τσεχοσλοβακία, Ρουμανία και Βουλγαρία.

1960 Ιστορική συνάντηση στην Ουάσιγκτον του Γερμανού καγκελάριου Κόνραντ Αντενάουερ με τον ηγέτη του Ισραήλ Μπεν Γκουριόν.

1964 Κατεπειγόντως αποστέλλεται στην Κύπρο το πρώτο κλιμάκιο Καναδών κυανοκράνων, ενώ, παρά τη μεγάλη ένταση που επικρατεί στο Νησί, δε σημειώνονται συγκρούσεις.

1974 Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Καετάνο απολύει τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγό Γκομέζ και τον υπαρχηγό του στρατηγό Σπίνολα, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει τη νομιμοφροσύνη του στρατεύματος.

1983 Για πρώτη φορά στην ιστορία του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Κρατών (ΟΠΕΚ), όλα τα κράτη - μέλη συμφωνούν να μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου για ανακόψουν την καθοδική πορεία των διεθνών τιμών του «μαύρου χρυσού».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ