Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΧΟΡΟΥ, ΘΕΑΤΡΟΥ, ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
Κινητοποίηση σήμερα στο υπουργείο Πολιτισμού

Κινητοποίηση στο ΥΠΠΟ σήμερα (12.30 μ.μ.) διοργανώνει ο Σύλλογος Σπουδαστών Σχολών Χορού, Θεάτρου, Κινηματογράφου με αιτήματα να μην καταργηθεί το πάσο των σπουδαστών, να υπάρχει ατέλεια στις θεατρικές παραστάσεις και ενάντια στην υποβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών και τη μεταφορά του κόστους στις πλάτες των σπουδαστών.

Ταυτόχρονα, ο Σύλλογος, με πλούσια αγωνιστική παρουσία την περασμένη χρονιά, προβάλλει ένα συνολικό διεκδικητικό πλαίσιο για:

  • Κατάργηση της ιδιωτικής καλλιτεχνικής εκπαίδευσης κάθε βαθμίδας.
  • Ιδρυση ανωτάτων καλλιτεχνικών σχολών, δημόσιων και δωρεάν στο πλαίσιο μιας ενιαίας ανώτατης εκπαίδευσης για την επιστημονική επιμόρφωση των καλλιτεχνών, κάθε ειδικότητας. Οχι στην ψευτοκατάρτιση από τους εμπόρους της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.
  • Ειδικευμένο διδακτικό προσωπικό, με παιδαγωγική κατάρτιση και λοιπό αναγκαίο βοηθητικό και ιατρικό προσωπικό.
  • Εγκαταστάσεις με την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή (αίθουσες χορού, προβολών, βιβλιοθήκες, οπτικοακουστικά μέσα). Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη μας για αναλώσιμα και εξοπλισμό!
  • Καλλιέργεια της αισθητικής αγωγής στο σύστημα της γενικής παιδείας, με αντίστοιχη αξιοποίηση των καλλιτεχνών.
  • Καμία διαπραγμάτευση για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των σπουδαστών. Γενικές συνελεύσεις και Επιτροπές Αγώνα μέσα στις σχολές.

Ο Σύλλογος καλεί σε αγώνα τους σπουδαστές, σημειώνοντας ότι:

«Η πραγματική φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση βρίσκεται στην κατάργηση των μνημονίων, στη διαγραφή του χρέους, στην αποδέσμευση από την ΕΕ, με το λαό να κάνει κουμάντο στον πλούτο που παράγει. Η ανάγκη τού σήμερα να παλέψουμε για μια πραγματική φιλολαϊκή διέξοδο αφορά και τους νέους καλλιτέχνες, καθώς τους αναλογεί μεγάλο μέρος ευθύνης. Η Τέχνη, εξάλλου, δεν έχει δικό της κόσμο ξέχωρο από τη ζωή. Θα τη δέρνει η φτώχεια αν απομακρυνθεί από τα πιο επείγοντα ενδιαφέροντα του λαού και προϋπόθεση γι' αυτό είναι να πάρουμε θέση στον αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ