Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
Καταστροφική πολιτική για την κτηνοτροφία

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή

Eurokinissi

Την καταστροφική για την κτηνοτροφία πολιτική της κυβέρνησης που υλοποιεί την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ κατήγγειλε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση η βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Μανωλάκου τονίζοντας ότι η κατάσταση είναι τραγική.

Χιλιάδες, είπε, μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι δεν μπορούν να ταΐσουν τα ζώα τους και ήδη μειώθηκε η παραγωγή γάλακτος λόγω κακής διατροφής του ζωικού κεφαλαίου. Η βουλευτής τόνισε ότι η τιμή των ζωοτροφών είναι στα ύψη αφού αυτές βρίσκονται στα χέρια πέντε μεγαλεμπόρων που αξιοποιούν την ξηρασία και τη μειωμένη παραγωγή για να αυξήσουν τις τιμές. Από την άλλη, συνέχισε, υπάρχει και το καρτέλ του γάλακτος και των μεγαλεμπόρων του κρέατος που αγοράζουν πάμφθηνα τα συγκεκριμένα προϊόντα.

Ζήτησε άμεσα την επιδότηση των κτηνοτρόφων για την αγορά ζωοτροφών, τη διαγραφή χρεών για τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους και την κατάργηση του ΦΠΑ στις ζωοτροφές.

Απαντώντας ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Χαρακόπουλος, είπε γενικά και αόριστα ότι η κυβέρνηση έχει ως στόχο την ενίσχυση της κτηνοτροφίας το επόμενο διάστημα και για τις τιμές των ζωοτροφών ισχυρίστηκε ότι δεν είναι ελληνικό φαινόμενο αλλά διεθνές και οφείλεται στην παρατεταμένη ξηρασία. Κατά τον υπουργό, παρά το γεγονός ότι γίνονται περικοπές παντού, η εξισωτική, η επιστροφή ειδικού φόρου κατανάλωσης, έμειναν αλώβητες στα περσινά επίπεδα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ