Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Και με τους διασπαστές των συνταξιούχων

Εργολαβία έχει αναλάβει από ό,τι φαίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προκειμένου να φέρει στο προσκήνιο το διασπαστικό μόρφωμα που αποκαλείται Ανωτάτη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων (ΑΓΣΣΕ) που είχε στήσει η ΠΑΣΚΕ για να χτυπήσει το ζωντανό οργανωμένο συνταξιουχικό κίνημα που εκφράζεται μέσα από τις Συνεργαζόμενες Οργανώσεις των ΙΚΑ, Δημοσίου, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΟΤΑ, ΤΑΕ. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η χτεσινή συνάντηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με εκπροσώπους της ΑΓΣΣΕ.

Μετά από χρόνια στην αφάνεια προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θεωρεί ότι χτύπησε φλέβα. Αυτό γιατί η συγκεκριμένη οργάνωση δεν είχε κρύψει από την ίδρυσή της την πίστη της στην Ευρωπαϊκή Ενωση, δεν είχε κρύψει την απόφασή της από ιδρύσεώς της να είναι ένας άξιος συνομιλητής των εκάστοτε κυβερνήσεων, υπέρμαχοι του κοινωνικοεταιρισμού και του συμβιβασμού, την ίδια στιγμή που το συνταξιουχικό κίνημα με μπροστάρηδες τις Συνεργαζόμενες Οργανώσεις του έδινε και δίνει τη μάχη στους δρόμους ενάντια στην αντισυνταξιουχική πολιτική όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων.

Γίνεται αντιληπτό ότι η από κοινού προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και της ΑΓΣΣΕ έχει στόχο να διασπάσει το συνταξιουχικό κίνημα, να το σύρει στο άρμα της υποταγής στην ΕΕ, στη λογική της διαχείρισης. Εχουν όμως λογαριάσει χωρίς τον ξενοδόχο γιατί οι συνταξιούχοι έχουν επιλέξει, και το αποδεικνύουν κάθε μέρα, τη σύγκρουση με την πολιτική που υπαγορεύεται από τις ανάγκες του κεφαλαίου και υλοποιούν κυβέρνηση, ΕΕ και τρόικα, για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, την υπεράσπιση της ίδιας τους της ζωής. Αυτόν τον αγώνα δίνουν σταθερά και αταλάντευτα οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις και δυνάμεις που εκφράζονται μέσα από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ