Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
... ΜΕ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΟ ΑΙΜΑ

ΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ: «Είναι απολύτως εντυπωσιακή (...) η συναίνεση γύρω από την εμβάθυνση των ελληνοϊσραηλινών σχέσεων (...) το ενδιαφέρον είναι πως κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις (...) η Αμερική έχει αποδειχθεί τα τελευταία χρόνια βασικός σύμμαχος της Ελλάδας (...) τους επόμενους μήνες οι σχέσεις με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ θα αποδειχθούν ακόμη πιο κρίσιμες (...) Η χώρα απέκτησε επιτέλους μια αξιόπιστη και συστηματική πολιτική στο θέμα των ερευνών για φυσικό αέριο και πετρέλαιο. Με δεδομένη την οικονομική κατάστασή της θα χρειασθεί ισχυρούς, ισχυρότατους συμμάχους για να προχωρήσει σε έρευνες και παραχωρήσεις» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Η ΔΙΠΛΑΝΗ ...ΕΛΛΑΔΑ: «Ξεκάθαρα τάση επιστροφής των Ιταλών στην πατρική εστία διαπιστώνει έρευνα του ιταλικού ινστιτούτου κοινωνικών και οικονομικών ερευνών Censis (...) το 31% των Ιταλών (...) "ζει με την μαμά του" (...) Οι αναλυτές του Censis εξηγούν ότι "με την κρίση που διανύουμε, η οικογένεια μεταμορφώνεται σε ακόμη κεντρικότερο σημείο αναφοράς για τις ανάγκες των πολιτών"» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΣ: «Τα χρήματα δεν είναι συνολικά πολλά (...) εκείνοι που μέχρι και χθες τα μοιράζονταν ανέρχονται περίπου στους χίλιους. Είχαν, όμως, το προνόμιο μιας παγκόσμιας πρωτοτυπίας: να παίρνουν τα χρήματα αυτά ως σύνταξη επειδή είχαν διατελέσει συνδικαλιστές (...) με τους συνδικαλιστές ξεμπερδέψαμε χθες (...) Σε μια εποχή που ακυρώνονται συνταξιοδοτικά δικαιώματα τα οποία κατοχυρώθηκαν με 30ετίες εργασιακής απασχόλησης, πώς νοείται συνταξιοδότηση κάποιου επειδή υπηρέτησε δύο ή τρεις τετραετίες δήμαρχος ή βουλευτής;» (στο ΕΘΝΟΣ).

ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΥ: «Πρώτος στο "κούρεμα" και μάλιστα με δική του πρωτοβουλία. Ο Γιώργος Προβόπουλος με μια κίνηση εξόχως συμβολική αλλά και ουσιαστική μειώνει δεύτερη φορά κατά 30% τώρα τις αποδοχές του» (επίσης στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ