Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
Ζητάει έρευνα για τα οικονομικά πολιτικών

Ενα ακόμα επεισόδιο στο σίριαλ της εντυπωσιοθηρίας που στόχο έχει να αποπροσανατολίσει το λαό από τις αιτίες της κρίσης και των μέτρων, προσθέτει η παρέμβαση χτες του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ν. Παντελή, για τη λίστα με τους 30 πολιτικούς που ερευνά το ΣΔΟΕ.

Με έγγραφο που απέστειλε στις 19 Σεπτέμβρη προς τον οικονομικό εισαγγελέα Γ. Πεπόνη, ο αντεισαγγελέας ζητάει να ερευνηθεί αν πράγματι υπάρχει λίστα με πρόσωπα, είτε τέως υπουργοί, είτε βουλευτές εν ενέργεια ή μη, αλλά και παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι σύμφωνα με δημοσίευμα (εφημερίδα «Δημοκρατία») φέρονται να κατέχουν περιουσιακά στοιχεία που δε δικαιολογούνται από τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, αν υπάρχει αυτή η λίστα, ζητείται να γίνει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να εξακριβωθεί αν έχουν γίνει τα εγκλήματα της φοροδιαφυγής, αλλά και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες ή οποιοδήποτε άλλο έγκλημα που σχετίζεται με μη νόμιμο πλουτισμό. Η λίστα των 30 πολιτικών προσώπων, που ερευνά το ΣΔΟΕ, φέρεται να περιλαμβάνει ανθρώπους των οποίων ήδη εξετάζονται οι καταθέσεις τους, αλλά και το περιεχόμενο των θυρίδων τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ