Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κινητοποιήσεις χτες για τα Ειδικά Σχολεία

Από την κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας
Από την κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας
Κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Παιδείας έκαναν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων για τις τεράστιες ελλείψεις στην Ειδική Αγωγή. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν αντιπροσωπείες του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων (ΑΣΓΜΕ), δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους. Στη συνάντηση με εκπρόσωπο του υπουργείο Παιδείας ειπώθηκε πως την επόμενη βδομάδα θα πάνε οι αναπληρωτές στα σχολεία, ενώ για το φλέγον θέμα της μεταφοράς οι γονείς ...παραπέμφθηκαν στην Περιφέρεια Αττικής και για το Σικιαρίδειο Ιδρυμα στο υπουργείο Εργασίας.

Επίσης χτες, κλιμάκια του ΠΑΜΕ επισκέφτηκαν Ειδικά Σχολεία και Ιδρύματα, αναδεικνύοντας τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι, γονείς και μαθητές, την ανάγκη οργάνωσης του κινήματος και τα αιτήματα πρώτης γραμμής που πρέπει να διεκδικήσουν: Τόσα Ειδικά Σχολεία (από την προσχολική αγωγή μέχρι την επαγγελματική εκπαίδευση) όσα έχει ανάγκη η χώρα, που θα είναι αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, υψηλής ποιότητας με βάση τις κατακτήσεις της επιστήμης, μακριά από κάθε επιχειρηματική δράση, με αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς.

Το Σικιαρίδειο Ιδρυμα, που έχει αναστείλει φέτος τη λειτουργία του επικαλούμενο οικονομικά προβλήματα και αφήνοντας στον αέρα 200 παιδιά με νοητική υστέρηση και δεκάδες εργαζόμενους που είναι υπό απόλυση, επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ. Με το πρόσχημα ότι ο χώρος είναι ιδιωτικός, η διοίκηση του Ιδρύματος δεν επέτρεψε την είσοδο στο ΠΑΜΕ, ειδοποιώντας την αστυνομία. Ενώ κατά τη διάρκεια επίσκεψης στα Ειδικά Δημόσια Σχολεία Αμαρουσίου, που στεγάζονται στο συγκεκριμένο χώρο, αναδείχθηκε για άλλη μια φορά το τεράστιο πρόβλημα της μεταφοράς που έχει ως συνέπεια από τα 70 εγγεγραμμένα παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο περίπου τα μισά. Τα υπόλοιπα παιδιά μένουν σπίτια τους γιατί δεν μπορούν οι γονείς τους να τα μεταφέρουν.

Κατά τη διάρκεια εξόρμησης στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ιλίου, όπου φοιτούν 40 παιδιά, διαπιστώθηκαν οι ελλείψεις σε βοηθητικό προσωπικό (μεταφέρουν τα παιδιά στις τάξεις τους, τα αλλάζουν πάνες κλπ.) τουλάχιστον 4 άτομα, αλλά και σε ειδικό διδακτικό προσωπικό 5 άτομα, καθώς και μια νοσοκόμα και ένας κοινωνικός λειτουργός.

Οι Λαϊκές Επιτροπές Μπραχαμίου και Καλλιθέας επισκέφτηκαν χθες Ειδικά Δημοτικά Σχολεία στις περιοχές τους, όπου για άλλη μια φορά αναδείχθηκε ότι σχολείο πηγαίνουν όσα παιδιά μπορούν να τα πηγαινοφέρνουν οι γονείς τους όπως και οι ελλείψεις σε βοηθητικό και ειδικό διδακτικό προσωπικό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση τη Δευτέρα για την Ειδική Αγωγή(2019-09-27 00:00:00.0)
Σε κίνδυνο η λειτουργία των Ειδικών Σχολείων(2014-10-04 00:00:00.0)
Στον αέρα η μεταφορά των παιδιών, χωρίς προσωπικό τα σχολεία(2013-09-07 00:00:00.0)
Λήψη άμεσων μέτρων για την Ειδική Αγωγή(2012-09-20 00:00:00.0)
Να εξασφαλιστεί η λειτουργία του Σικιαρίδειου Ιδρύματος(2012-09-20 00:00:00.0)
Σε αδιέξοδο οδηγούνται εκατοντάδες γονείς(2012-09-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ