Τρίτη 13 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επικίνδυνο κυβερνητικό παιχνίδι με τα τοξικά της ΕΒΟ

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Π. Κοσιώνη

Εξηγήσεις για την υπόθεση του επικίνδυνου και θανατηφόρου τοξικού φορτίου με τα απόβλητα της ΕΒΟ, φέρνει στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε χτες και απευθύνει προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Εθνικής Αμυνας.

«Εντονη ανησυχία και αναστάτωση έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να μεταφερθούν μέσω του λιμανιού της Κορίνθου 100 τόνοι εξαιρετικά επικίνδυνων τοξικών - κυανιούχων υγρών», τονίζει ο βουλευτής του ΚΚΕ και συνεχίζει: «Πρόκειται για τα ίδια τοξικά απόβλητα της ΕΒΟ που πριν από ένα μήνα περίπου, επιχείρησαν ανεπιτυχώς, η εταιρία CINAR AE και η ΕΒΟ, να μεταφέρουν από το λιμάνι της Πάτρας, μετά την άρνηση του Λιμεναρχείου Πατρών».

Οπως επισημαίνει ο Π. Κοσιώνης, «το λιμάνι της Κορίνθου δεν πληροί τις προϋποθέσεις για τη μεταφορά τέτοιων επικίνδυνων τοξικών. Με βάση το ισχύον νομικό καθεστώς, ορθώς οι λιμενικές αρχές της Κορίνθου αρνήθηκαν να δώσουν άδεια μεταφοράς. Ομως, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, η κυβέρνηση πίεσε τόσο τη Νομαρχία, όσο και το Δήμο που τελικά συναίνεσαν για τη μεταφορά του θανατηφόρου φορτίου».

Για την υγεία των κατοίκων της περιοχής και την προστασία του περιβάλλοντος υπάρχει ανάγκη άμεσα, τώρα, να σταματήσει κάθε διαδικασία μεταφοράς τους, υπογραμμίζει ο βουλευτής του ΚΚΕ, που στη συνέχεια απευθύνει τα εξής καίρια ερωτήματα προς τους προαναφερόμενους υπουργούς:

  • Μετά την άρνηση των λιμενικών αρχών να επιτρέψουν τη μεταφορά μέσω του λιμανιού της Κορίνθου, πού βρίσκονται τα επικίνδυνα τοξικά; Μεταφέρθηκαν, από πού και πώς και τι μέτρα πάρθηκαν για τη διασφάλιση της υγείας των κατοίκων, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής;
  • Δεδομένου ότι το λιμάνι της Κορίνθου δεν πληροί τις προϋποθέσεις για τη μεταφορά τέτοιων επικίνδυνων τοξικών, πώς δόθηκε η σχετική εντολή μεταφοράς τους;

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ