Σάββατο 15 Σεπτέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Καταγγέλλει τη μη λειτουργία του Ειδικού Σχολείου Ζακύνθου

Η Γραμματεία Εκπαιδευτικών Ζακύνθου του ΠΑΜΕ καταγγέλλει «το απαράδεκτο γεγονός της μη λειτουργίας του Ειδικού Σχολείου Ζακύνθου που περιλαμβάνει Νηπιαγωγείο, Δημοτικό και ΕΕΕΚ. Στο σχολείο αυτό είναι μόνο 2 μόνιμοι εκπαιδευτικοί και 1 άτομο βοηθητικό προσωπικό, οι υπόλοιποι είναι ωρομίσθιοι και αναπληρωτές, όπως συμβαίνει στην πλειοψηφία των Ειδικών Σχολείων και ακόμη δεν έχουν γίνει οι προσλήψεις τους για να μπορέσει να λειτουργήσει.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της σχεδιασμένης από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ προηγούμενα και της συγκυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΔΗΜΑΡ) σήμερα απαξίωσης της Ειδικής Αγωγής, την οποία προωθεί με όρους αγοράς και με την εμπλοκή χορηγών για τη λειτουργία της.

Η πολιτική του "Νέου Σχολείου" συνειδητά υπονομεύει τον όποιο δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα έχει απομείνει στην Ειδική Αγωγή και γενικότερα στην Εκπαίδευση. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τα λαϊκά στρώματα του νησιού και μπροστά σ' αυτή την εξέλιξη να δώσουν τη μάχη για:

  • Να προσληφθεί τώρα ο απαιτούμενος αριθμός εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό στο Ειδικό Σχολείο.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Ειδική Αγωγή για όλα τα παιδιά που την έχουν ανάγκη, με βάση τις κατακτήσεις της επιστήμης.
  • Να μην πληρώνουν οι γονείς τις ανάγκες εκπαίδευσης και αποκατάστασης των παιδιών τους.
  • Να απαγορευτεί η επιχειρηματική δράση σε Υγεία - Πρόνοια - Παιδεία - Ειδική Αγωγή και η εμπορευματοποίηση των αναγκών μας.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου ειδικού εκπαιδευτικού και υποστηρικτικού προσωπικού, με βάση τις ανάγκες.
  • Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των αναπληρωτών, συμβασιούχων, ωρομίσθιων εκπαιδευτικών και εργαζομένων του χώρου.
  • Δημόσιο κι ασφαλές σύστημα μεταφοράς των παιδιών από και προς τα Ειδικά Σχολεία, με μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό.
  • Δωρεάν παροχή όλων των απαραίτητων τεχνικών βοηθημάτων για τις ανάγκες εκπαίδευσης, επαγγελματικής αποκατάστασης και της καθημερινής ζωής των αναπήρων.
  • Δημόσια ειδική επαγγελματική εκπαίδευση για τα παιδιά με αναπηρίες».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ