Κυριακή 16 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
Μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια

Ας γίνει για πολλοστή φορά κατανοητό. Οσο το εργατολαϊκό κίνημα θα μένει κατ' ουσίαν αδύναμο οι αντιλαϊκές επιβαρύνσεις θα αυξάνονται. Σ' αυτό δεν υπάρχει στάση. Το ευρωπαϊκό κεφάλαιο θα επιτίθεται και η ελληνική αστική τάξη θα συμμετέχει ως πιστός εταίρος στο πλευρό του. Δύο παγκόσμιοι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι είχαν ως επίκεντρο τη γερμανική κεφαλαιοκρατία. Τώρα συμβαίνει το ίδιο στον οικονομικό πόλεμο, που θέλει τη γερμανική αστική τάξη να υποτάσσει την Ευρώπη οικονομικά. Η Ελλάδα είναι η αρχή. Στο μυαλό του... Κάιζερ υπάρχει όλη η ευρωπαϊκή ήπειρος. Η αστική τάξη των ευρωπαϊκών χωρών δείχνει να μην ενοχλείται από τις γερμανικές επιδιώξεις εφόσον αισθάνεται εταίρος και κερδίζει από την εκμετάλλευση των λαών. Οπως τότε, αφήνει τον Γερμανό φιλισταίο κεφαλαιοκράτη να στρώνει τη νέα φωτιά που είναι η ακραία οικονομική υποταγή των λαών.

Ο ελληνικός λαός και οι λαοί των χωρών με πιο αδύναμη θέση στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα μοιάζουν με τα πειραματόζωα μιας Νέας Τάξης. Ομως, ο θανατηφόρος ιός θα εξαπλωθεί αργά ή γρήγορα σ' όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς. Στην Ευρώπη η PAX AMERICANA εξελίσσεται σε PAX GERMANIA. Αλλωστε, η μεταπολεμική γερμανική (δυτική) ανόρθωση έγινε κυρίως με αμερικανικά κεφάλαια. Οι Γάλλοι πουρκουάδες δείχνουν να ικανοποιούνται από τη συμμετοχή τους στην εκμετάλλευση των ευρωπαϊκών λαών. Αυτή η οικονομική συμμαχία είναι καταδικασμένη να σπάσει στο πρώτο ισχυρό οικονομικό τράνταγμα. Τώρα δεν υπάρχει η μεταξύ τους συγκολλητική ουσία του φόβου της Σοβιετικής Ενωσης. Οι σημερινές αστικές κυβερνήσεις έγιναν εταίροι. Ο ελληνικός λαός βογκά από τα πλέον ανήθικα αντιλαϊκά μέτρα που επιβάλλουν αστικές κυβερνήσεις αστικών κομμάτων. Το βογκητό του όμως μένει κλεισμένο στη φυλακή της αστικής δεξιάς και αστικής αριστεράς. Πολιτικές κραυγές και φλυαρίες ακούγονται ασύστολα στο αστικό κοινοβούλιο.

Είναι η εποχή του διασυρμού της ιστορικής μαχόμενης αριστεράς από τα φρόκαλα των σαματατζήδων. Θλιβεροί μοιραίοι ανέλαβαν ελέω λαού να υπερασπιστούν την τιμή της αριστεράς διασύροντάς την. Ο οικονομικός καύσωνας που 'ρχεται δεν αφήνει περιθώρια για φιλελεύθερες καντρίλιες. Ζωντανός εφιάλτης και προπομπός γι' αυτό είναι όλη η καθημερινή αηδιαστική φλυαρία για τη λεγόμενη τρόικα. Υπάλληλοί της περιφέρονται στα οικονομικά κυρίως υπουργεία αμίλητοι σαν το δήμιο κουκουλοφόρο. Οι ελληνικές αστικές κυβερνήσεις και κόμματα υποκλίνονται απολογούμενοι ακόμη και... για τη σκόνη που 'χουν στα συρτάρια τους. Η περίοδος της αντιλαϊκής επίθεσης θα συνεχιστεί. Ενα οργανωμένο προγραμματικό λαϊκό κίνημα είναι αυτό που μπορεί να τους χαλάσει τα σχέδια.


Αντώνης ΔΑΜΙΓΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ