Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
Ενστολη διαμαρτυρία ενάντια στις περικοπές

Η πρώτη στα χρονικά διαδήλωση αξιωματικών και υπαξιωματικών με στολή στην Αθήνα

Μαζική συγκέντρωση και πορεία καταγγελίας της αντιλαϊκής πολιτικής, που πλήττει τους ενστόλους, μαζί με τους άλλους εργαζόμενους, πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα στην Αθήνα στελέχη και από τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων. Ηταν η πρώτη στα χρονικά διαδήλωση στρατιωτικών με τις στολές τους, μετά από κάλεσμα συλλόγων και φορέων εν ενεργεία και απόστρατων αξιωματικών και υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Διοργανωτές της κινητοποίησης ήταν ο Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥΣΜΕΔ), φορέας όπου συμμετέχουν εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, η Ανεξάρτητη Ενωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ), η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ) και πολλοί σύλλογοι και φορείς εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών, από Αττική, Θεσσαλία, Κρήτη και άλλες περιοχές.

Η συγκέντρωση είχε οριστεί από τους διοργανωτές στην παλαιά Βουλή, όπου γέμισε ασφυκτικά όλος ο γύρω χώρος. Ακολούθησε πορεία στην πλατεία Συντάγματος, όπου αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων ανέβηκε στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο γενικός διευθυντής του υπουργού Οικονομικών, με τον οποίο συναντήθηκαν, τους είπε πως οι νέες περικοπές που θα υποστούν θα είναι 6 - 6,5% και τους κάλεσε με θράσος να κάνουν προτάσεις για «ισοδύναμα μέτρα», να συνυπογράψουν δηλαδή τη σφαγή των εισοδημάτων τους από άλλο δρόμο! Το ψήφισμα της συγκέντρωσης επιδόθηκε στα γραφεία των κομμάτων στη Βουλή.

Νωρίτερα, οι ομιλητές περιέγραψαν την κατάσταση που βιώνουν όσοι υπηρετούν στις Ενοπλες Δυνάμεις. Τόνισαν πως η κινητοποίησή τους αποτελεί καταγγελία της πολιτικής εξαθλίωσης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, που έχει επιπτώσεις, εκτός από το ηθικό του προσωπικού και στο ίδιο το αξιόμαχο και την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Σημειώνεται πως ήδη οι στρατιωτικοί έχουν χάσει το 35% των αποδοχών και με τα επερχόμενα μέτρα αναμένεται συνέχεια.

Εκ μέρους του ΚΚΕ στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, Σπ. Χαλβατζής, ο οποίος τόνισε σε δήλωσή του: «Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ παίρνει συνεχώς αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα και τσακίζει όλους τους εργαζόμενους. Στα πλαίσια αυτά αποφασίζει και περικοπές στους ένστολους των Ενόπλων Δυνάμεων. Το ΚΚΕ στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των ενστόλων. Στη συντριπτικά μεγάλη πλειοψηφία τους είναι εργαζόμενοι με 1.000 περίπου ευρώ.

Θεωρούμε ότι και η προσπάθεια των ενστόλων πρέπει να συμπορευτεί με το εργατικό - λαϊκό κίνημα, με όλο τον ελληνικό λαό που μάχεται σήμερα για την επιβίωσή του, που παλεύει ενάντια στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης των μονοπωλίων. Πολιτική η οποία στηρίζει τα κέρδη και τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, των επιχειρηματικών ομίλων και συνθλίβει τους εργαζόμενους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ