Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ
Απεργούν σήμερα στην Αττική

Προσυγκέντρωση στις 10 π. μ. στα γραφεία του ΤΑΞΥ. Κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στις 11 π. μ. στα γραφεία του Συνδικάτου (πεζόδρομος Γλάδστωνος)

Από παλιότερη κινητοποίηση του κλάδου
Από παλιότερη κινητοποίηση του κλάδου
«Τέρμα τα κέρδη σας, τώρα οι ανάγκες μας»! Με αυτό το σύνθημα, οι εργαζόμενοι στα Ξενοδοχεία και τον Επισιτισμό στην Αττική προχωρούν σήμερα σε νέα απεργιακή αναμέτρηση με τη μεγαλοεργοδοσία και όλους όσοι δυναμώνουν την ενιαία επίθεση ενάντια στους μισθούς και τα δικαιώματά τους.

Απαιτούν να μην εφαρμοστούν οι κατάπτυστες συμφωνίες - που ονομάζουν ΣΣΕ - που προβλέπουν μειώσεις κατά 15% στους μισθούς των εργαζομένων. Την υπογραφή τοπικών κλαδικών ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στον Επισιτισμό και στα Ξενοδοχεία. Οι εργαζόμενοι από τις 6 το πρωί δίνουν έξω από τις πόρτες των ξενοδοχείων και των επισιτιστικών επιχειρήσεων τη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας.

Στις 10 το πρωί πραγματοποιούν προσυγκέντρωση στα γραφεία του ΤΑΞΥ και στη συνέχεια την κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στα γραφεία του συνδικάτου (πεζόδρομος Γλάδστωνος).

Ταυτόχρονα, το κλαδικό και τα επιχειρησιακά σωματεία της Αττικής προετοιμάζουν την αποφασιστική συμμετοχή του κλάδου σε γενική απεργία - απάντηση στη νέα σφοδρή επίθεση της τρικομματικής συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, της τρόικας και της ΕΕ προκειμένου να δώσουν νέα οικονομική στήριξη στο κεφάλαιο. Για να καταργηθεί η δανειακή σύμβαση και όλοι οι αντιασφαλιστικοί και αντεργατικοί νόμοι που περιέχονται στα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους που τα συνοδεύουν. Τη χορήγηση του εφάπαξ των ξενοδοχοϋπαλλήλων χωρίς καμία περικοπή, καθώς και τη διασφάλιση των αποθεματικών του ΤΑΠΙΤ, με κάλυψη όλων των απωλειών από το "κούρεμα", από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Πάντως, μέχρι και χτες λίγες ώρες πριν την απεργία συνεχίζονταν οι περιοδείες, εξορμήσεις και συνελεύσεις (ξενοδοχείο «Λίδρα Μάριοτ») στους χώρους δουλειάς για τη σημερινή απεργία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ