Κυριακή 9 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
38ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Παναγιώτης ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Συνθέτης

Ο Π. Κωνσταντακόπουλος με τον Νικηφόρο Βρεττάκο
Ο Π. Κωνσταντακόπουλος με τον Νικηφόρο Βρεττάκο
Αποσπάσματα από Εργα μου πάνω σε ποίηση του Νικηφόρου Βρεττάκου, του αγαπημένου μου ποιητή, θα παρουσιάσω την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012 στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, ερμηνευμένα από το σπουδαίο και για 26 χρόνια συνεργάτη μου τραγουδιστή Γιάννη Θωμόπουλο και από μένα στο πιάνο και στο τραγούδι και με αφηγητές δυο νέα παιδιά από την αγωνιζόμενη νεολαία της ΚΝΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θ' ακουστεί η τελευταία απαγγελία του Νικηφόρου Βρεττάκου, που μου διάβασε ο ίδιος την Πέμπτη 1η Αυγούστου 1991, τρεις ημέρες πριν της αναχώρησής του. Ο ποιητής Νικηφόρος Βρεττάκος με συγκλόνισε μα και ο άνθρωπος Νικηφόρος Βρεττάκος, αυτή η «άγια» μορφή, ο γιομάτος αγάπη, απλότητα, καλοσύνη, στοχασμό... Ο άνθρωπος που στα δέκα τελευταία χρόνια της ζωής του με αγκάλιασε, πίστεψε στη μουσική μου όπου μελετώντας την ποίησή του έγραφα, έχοντας σχεδόν καθημερινή επικοινωνία και συνεργασία.

«Αντιστέκομαι, όπως οι ελιές της πατρίδας μου που σφηνωμένες γερά στην απόλυτη πέτρα αδιαφορούν για τις θύελλες...», έγραφε... και αυτή η γραφή μέσα μου πάντα στροβιλίζεται σαν βιώνω μαχόμενος την ηλιθιότητα των Ελλήνων πολιτικών όπου κατάντησαν έρμαιο των συμφερόντων αυτό τον ιερό τόπο που λέγεται πατρίδα μας, τον τόπο που τίμησαν με το λόγο τους οι ποιητές, οι αγωνιζόμενοι με το αίμα τους πάνω στα ξερονήσια της Λέρου και της Γυάρου και στις φυλακές της Υδρας, της Μακρονήσου...

Νέοι, αντισταθείτε, σε σας ελπίζουμε... Η Κύπρος διχοτομημένη στα δυο και... τίποτα!!! ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ!!!! «Χιλιάδες χρόνια, κάθε χρόνο, αντιστέκεται η Κύπριδα... και τα κόκαλα των νεκρών κι οι αμφορείς και τα αγάλματα μες τη γης αντιστέκονται...» θα τραγουδήσω ο ίδιος από το ποίημά του με τίτλο «Διαχρονική Αντίσταση».

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μου δίνεται η ευκαιρία να συμμετέχω έστω με ένα μικρό απόσπασμα από Εργα μου στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της ΚΝΕ, υψώνοντας και τη δική μου φωνή μαζί με τις δικές τους φωνές, ως φωνή διαμαρτυρίας ενάντια στην κατρακύλα.

Σας προτείνουμε ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ κύριοι της εξουσίας.

Χαιρετίζω τις εκδηλώσεις της ΚΝΕ και τους ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνουν να παρουσιάσω τη μουσική μου στις εκδηλώσεις τους.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org