Κυριακή 9 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κρίσιμη παναττική μάχη στις 12 Σεπτέμβρη

Δράση με οργάνωση, σχέδιο και επιμονή αναλαμβάνουν οι ταξικές δυνάμεις στον Επισιτισμό και τα Ξενοδοχεία, ώστε η απεργία του κλάδου στις 12 του Σεπτέμβρη στην Αττική να στήσει «μπλόκο» στην επιχείρηση από τους εργοδότες - σε συνεργασία με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό - να εφαρμοστεί η κατάπτυστη συμφωνία τους, που ονομάζουν κλαδική ΣΣΕ, και προβλέπει μείωση των μισθών σε ποσοστό 15%.

Ταυτόχρονα, προετοιμάζουν τη μαζική συμμετοχή του κλάδου σε γενική απεργία, όπου η εργατική τάξη καλείται να δώσει συνολική, μαζική αποφασιστική απάντηση ενάντια στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση και ΕΕ σε όλα τα μέτωπα, με μέτρα που θα τσακίσουν ό,τι απέμεινε από δικαιώματα.

Ηδη, αποφάσεις συμμετοχής και μέτρα για την οργάνωση της απεργίας έχουν πάρει μέσα από τις γενικές τους συνελεύσεις οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία «Ιντερκοντινένταλ», «Κράουν Πλάζα», «Ζαφόλια», «Μ. Βρετάνια», «Σοφιτέλ», «Νοβοτέλ», κ.λπ. Πρωτοφανή σε μαζικότητα των εργαζομένων ήταν η προχτεσινή γενική συνέλευση των εργαζομένων στο ξενοδοχείο «Μετροπόλιταν». Οπως συνδικαλιστές τόνισαν «πρόκειται για την πιο μαζική συνέλευση των τελευταίων 10 χρόνων», καθώς σε αυτή συμμετείχαν για πρώτη φορά εργαζόμενοι στα γραφεία (διοικητικό προσωπικό) και άλλοι. Ιδιαίτερα μαζική ήταν η συνέλευση και των εργαζομένων στο ξενοδοχείο «Κάραβελ». Κοινή απόφαση των εργαζομένων ήταν: Δεν πάει άλλο. Φτάνει ως εδώ. Βγαίνουμε όλοι έξω από τους χώρους δουλειάς στις 12 Σεπτέμβρη. Προετοιμαζόμαστε για γενική απεργία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ