Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΛΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΠΕΥΚΗΣ
Να δοθούν τώρα τα παραχωρητήρια στις οικογένειες

Να δοθούν τα οριστικά παραχωρητήρια στο Ηλιακό Χωριό Πεύκης στις 435 οικογένειες που τα δικαιούνται απαίτησε εκ νέου πολυμελής αντιπροσωπεία του Συλλόγου Κατοίκων Ηλιακού Χωριού προχτές κατά τη διάρκεια κινητοποίησής του στο υπουργείο Εργασίας. Εδώ και 23 χρόνια πληρώνουν σπίτια χωρίς να έχουν συμβόλαια ότι τους ανήκουν. Είκοσι τρία ολόκληρα χρόνια είναι τα θύματα των πολιτικών που έσπρωχναν τα λεφτά του Οργανισμού, που οι ίδιοι έχουν πληρώσει μέσω των εισφορών τους, στους επιτήδειους.

Οπως σημειώνουν στο υπόμνημά τους, «έκλεισαν 23 χρόνια από την εγκατάσταση των οικογενειών μας στις κατοικίες του Ηλιακού Χωριού Πεύκης και ακόμα δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία της οριστικής μεταγραφής στο αρμόδιο υποθηκοφυλακείο. Δεν έγινε από τον ΟΕΚ η μεταβίβαση των οριστικών παραχωρητηρίων στους δικαιούχους.

Από τον Ιούλη του 2011 η διεύθυνση στεγαστικής συνδρομής του ΟΕΚ έχει έτοιμα όλα και τα 435 Οριστικά Παραχωρητήρια του Ηλιακού Χωριού.

Στα οριστικά παραχωρητήρια είναι καταγραμμένα τα μέχρι σήμερα εξοφληθέντα, αλλά και τα υπόλοιπα οφειλόμενα χρηματικά ποσά για την κάθε μια κατοικία. Οπως προβλέπει το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο είναι καταγραμμένες οι 240 δόσεις οριστικής αποπληρωμής καθώς και το μηνιάτικο χρηματικό ποσό αποπληρωμής.

Αυτό που δεν έγινε μέχρι και σήμερα από τον ΟΕΚ είναι η εγγραφή της μεταβίβασης - μεταγραφής των κατοικιών, στο αρμόδιο υποθηκοφυλακείο Αμαρουσίου και η παράδοση των οριστικών παραχωρητηρίων.

Απαιτούμε να δοθεί εντολή στην 5μελή προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του ΟΕΚ - ΟΕΕ:

-- Να μεταγράψει τα οριστικά παραχωρητήρια στο αρμόδιο υποθηκοφυλακείο.

-- Να παραδώσει τα 435 οριστικά παραχωρητήρια στις δικαιούχες οικογένειες του οικισμού μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ