Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
38ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
ΛΑΡΙΣΑ
Ιδιαίτερη σημασία στον αθλητισμό

Στην ιδιαίτερη σημασία που έχουν οι αθλητικές δραστηριότητες οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια των διήμερων εκδηλώσεων του φεστιβάλ στη Λάρισα (7 και 8 Σεπτέμβρη στην κοίτη του Πηνειού), αναφέρεται με Δελτίο Τύπου, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Λάρισας της ΚΝΕ.

Για το φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στην ομάδα της ΚΝΕ και την ομάδα του προγράμματος απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ, που θα γίνει αύριο Παρασκευή, στις 11 π.μ., στα βοηθητικά γήπεδα του Αλκαζάρ, επισημαίνει ότι «έχει στόχο να αναδείξει τον αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και τη στήριξή μας στα "στεγνά" θεραπευτικά προγράμματα, όπως αυτό του ΚΕΘΕΑ» και συνεχίζει: «Καλούμε όλους τους νέους να διεκδικήσουν σύγχρονα δικαιώματά, λέγοντας όχι σε όλα τα ναρκωτικά, απαιτώντας μέτρα και όχι κοροϊδία, για να μπορούν όλοι οι χρήστες να έχουν δικαίωμα στη θεραπεία και όχι στη φυλακή και στις πιάτσες, κρατικές και μη. Να έχουν όλοι οι νέοι δικαίωμα στην πρόληψη. Κόντρα στις κυβερνήσεις και στις πολιτικές δυνάμεις που υπονομεύουν τον αγώνα αυτόν χωρίζοντας τα ναρκωτικά σε σκληρά και μαλακά. Κόντρα στην πολιτική του λιγότερου κακού».

Για το λαϊκό αγώνα δρόμου, που θα γίνει μεθαύριο Σάββατο, στις 10 π.μ., με αφετηρία τις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΕΑΚ Λάρισας (δίπλα στο Στάδιο Αλκαζάρ), σημειώνει ότι «έχει στόχο να αναδείξει τη σημασία και την αναγκαιότητα της φυσικής αγωγής ως δραστηριότητας που συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας, της προσωπικότητας και ποιότητας ζωής, που καλλιεργεί αγωνιστικές συλλογικές αξίες στους νέους» και συνεχίζει: «Με την ευκαιρία αυτή το Ν.Σ. Λάρισας της ΚΝΕ θέλει να καταγγείλει πιο συγκεκριμένα την υποβάθμιση και την υποχρηματοδότηση του ΕΑΚΛ με συνέπεια οι σύλλογοι που στεγάζονται στους χώρους του ΕΑΚΛ να μένουν σε πρώτη φάση χωρίς θέρμανση, ζεστό νερό, ηλεκτρισμό.

Η ΚΝΕ παλεύει να διαμορφωθεί μέσα στη νεολαία, στο λαό, στους μαζικούς φορείς ρεύμα διεκδίκησης για το δικαίωμα στη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό μέσα στο σχολείο, το σωματείο και τη γειτονιά. Παλεύει για την συντήρηση και τη διεύρυνση των χώρων άσκησης και άθλησης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ